‘Premie zorgverzekering stijgt fors’

De premie voor de ziektekostenverzekering zal de komende twee jaren fors stijgen. Dat voorspellen de internetvergelijkers Verzekeringssite.nl en Independer.nl. Maar op basis waarvan?

Laten we eerst even vooropstellen dat de premie voor de zorgverzekering vrijwel zeker zal stijgen. Voor die voorspelling hoef je geen hogere wiskunde gestudeerd te hebben. In het Algemeen Dagblad strooien de internetvergelijkers wat argumenten in het rond waarom de zorgpremie de komende twee jaren zullen stijgen.

Allereerst worden steeds meer tarieven in de zorg vrijgegeven. Nu mogen fysiotherapeuten al zelf bepalen welk tarief ze in rekening brengen, volgend jaar gaat dat ook gelden voor onder meer tandartsen en mondhygiënisten. Dat leidt tot onzekerheid voor de zorgverzekeraars.

Dan eist de Nederlandsche Bank dat verzekeraars hogere reserves aanhouden. Gezamenlijk moeten de zorgverzekeraars 500 miljoen euro extra aan eigen vermogen hebben. En tot slot heeft minister Schippers van Volksgezondheid zorgverzekeraars gewaarschuwd dat zij hen niet langer achteraf zal compenseren voor kostenoverschrijdingen.

Komend jaar leidt dat tot een gemiddelde premiestijging van 50 euro, aldus Verzekeringssite.nl en Independer.nl. Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl: ‘Volgend jaar volgt waarschijnlijk nog eens zo’n forse stijging.’

Nu heeft DSW onlangs als eerste zorgverzekeraar de premie voor 2012 bekendgemaakt. Bij de Schiedamse zorgverzekeraar stijgt de premie met 36 euro. DSW heeft over het algemeen een redelijk scherpe premie. Een voorspelling van 50 euro is dus zo gek nog niet.

Maar zoals gezegd, dát de premie zal stijgen, is niet zo verrassend en dus geen nieuws. De concurrentie tussen internetvergelijkers is echter groot, dus het kan geen kwaad af en toe met wat losse flodders de media te halen!

Lees ook:Eerste ziektekostenpremie van 2010 bekend
Lees ook:Zorgpremie in 2010 gemiddeld 50 euro duurder
Lees ook:Premie aanvullende zorgverzekering stijgt fors
Lees ook:Meer Nederlanders willen van zorgverzekeraar veranderen
Lees ook:Premie aanvullende tandartsverzekering stijgt fors

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>