Wat zit er ook al weer in het basispakket?

Het is bedroevend gesteld met de kennis van Nederlanders over de basisverzekering. Ruim de helft denkt dat een tandartscontrole (voor 18 jaar en ouder) in het basispakket zit. En ruim 40% denkt dat een bril onder de basisverzekering valt. Hier zijn twee dingen mogelijk: óf deze mensen gaan nooit naar de tandarts en dragen geen bril, óf ze zijn zo goed aanvullend verzekerd dat hun zorgverzekering voor de kosten opdraait en ze zelf geen flauw benul hebben van de kosten.

Feit is wel dat het gros van de Nederlanders bar weinig weet van de zorgverzekering en niet stil staat bij de vraag wie al die zorgkosten betaalt. Als het maar betaald wordt!

Uit het onderzoek van onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl onder 500 Nederlanders blijkt verder dat ruim de helft van de Nederlanders denkt dat fysiotherapie in het basispakket zit. En 1 op de 3 staat er niet bij stil dat een bezoek aan het ziekenhuis onder het verplicht eigen risico (dit jaar 170 euro, volgend jaar 220 euro) valt.

Dat betekent dat de eerste 170 (of 220) euro, die aan kosten worden gemaakt voor zorg binnen het basispakket, zelf betaald moeten worden. Voor zorg die gedekt wordt door de aanvullende verzekering geldt geen eigen risico.

‘Uit het onderzoek blijkt dat Nederlanders niet volledig op de hoogte zijn van de basisverzekering. Maar op basis van deze informatie maken mensen wel een keuze of ze wel of niet een aanvullende zorgverzekering nemen. Wij raden mensen aan om van te voren een wensenlijstje te maken. Maak op basis van dit lijstje een goede overweging of hier een aanvullende verzekering voor nodig is,’ aldus Erik Hordijk van Verzekeringssite.nl. ‘Bovendien raden wij consumenten aan om alleen de risico’s te verzekeren die zij niet zelf kunnen betalen.’

Voor alle duidelijkheid: in het basispakket van de zorgverzekering zit grofweg: zorg in het ziekenhuis, huisarts, medicijnen, tandarts tot 18 jaar en kraamzorg. Kijk hier voor de exacte inhoud van het basispakket in 2011 én 2012.

Bron: Verzekeringssite.nl

 

 

Lees ook:Nederlander weet niet wat de zorgverzekering vergoedt
Lees ook:Basisverzekering kost gezin volgend jaar 3000 euro
Lees ook:Zorgverzekering in 5 jaar tijd ruim een kwart duurder
Lees ook:Zorgverzekering circa 150 euro duurder
Lees ook:Tips bij het kiezen van een zorgverzekering

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>