Inspectie: haal borstimplantaat PIP weg

De Inspectie voor de Volksgezondheid (IGZ) adviseert alle vrouwen in Nederland met een borstimplantaat van het Franse merk Poly Implant Protheses (PIP) of het Nederlandse merk M-Implants dringend om deze te laten verwijderen. Dat meldt het Algemeen Dagblad vandaag. Eerder riep de inspectie de vrouwen alleen op om contact op te nemen met hun arts voor controle op eventuele scheuren en lekkages.

Vrouwen in Frankrijk kregen eind vorig jaar al het advies de implantaten preventief te verwijderen, maar de Nederlandse inspectie wilde toen nog niet zover gaan. De Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen gaf al wel het advies om het zekere voor het onzekere te nemen en en krijgt nu dus de inspectie aan haar zijde.

Overigens is het aan de vrouwen zelf om de keuze te maken of ze de implantaten weg willen laten halen of ze laten zitten. In het laatste geval zullen ze wel regelmatig voor controle naar hun arts moeten.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid worden de kosten van het weghalen van de implantaten vergoed, maar voor de nieuwe implantaten draait de patiënt in veel gevallen zelf op.

Bron: AD

Lees ook:Nederlandse vrouw niet bezorgd om borstimplantaat
Lees ook:Oproep om Franse borstimplantaten weg te halen
Lees ook:IGZ: ‘Vrouwen met borstimplantaat, laat je onderzoeken’
Lees ook:Drie klinieken gebruikten geen verboden borstimplantaten
Lees ook:Kanker bij vrouwen met implantaten

1 Reacties // Reageer

One thought on “Inspectie: haal borstimplantaat PIP weg

  1. borstimplantaat

    Meer informatie kunt u ook vinden op de website van borstimplantatie.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>