Kanker bij vrouwen met implantaten

In Frankrijk is bij 20 vrouwen met borstimplantaten van het merk Poly Implants Prothèses (PIP) kanker vastgesteld. Het Franse agentschap voor de veiligheid van gezondheidsproducten (Afssaps) heeft dat bekendgemaakt.

De meeste vrouwen (16) hebben borstkanker. Ook zijn 3 gevallen van lymfklierkanker gemeld. Hoewel tot nog toe geen direct verband is aangetoond tussen de kanker en de implantaten wordt vrouwen in Frankrijk geadviseerd om implantaten van PIP preventief te laten verwijderen.

De implantaten kunnen scheuren, waardoor de gel – die mogelijk kankerverwekkend is – in het lichaam terecht komt. In Frankrijk hebben zo’n 30.000 vrouwen implantaten van het Franse bedrijf dat inmiddels failliet is. In heel Europa en Amerika gaat het om tussen de 300.000 en 400.000 vrouwen.

Tot dusver zijn in Frankrijk 1143 implantaten gescheurd, hebben 495 vrouwen last gehad van onstekingsreacties en zijn bij 672 vrouwen de implantaten preventief verwijderd, aldus de het agentschap.

Tussen de 300.000 en 400.000 vrouwen in Europa en Amerika hebben de implantaten. De protheses zijn in opspraak geraakt, omdat ze onveilig zouden zijn.

Bron: NRC

Lees ook:In Frankrijk: zeldzame kanker na borstimplantaten
Lees ook:Nederlandse vrouw niet bezorgd om borstimplantaat
Lees ook:‘Borstimplantaat PIP niet gevaarlijk’
Lees ook:Drie klinieken gebruikten geen verboden borstimplantaten
Lees ook:Inspectie: haal borstimplantaat PIP weg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>