In Frankrijk: zeldzame kanker na borstimplantaten

im

Afschuwelijk nieuws. Bij enkele vrouwen met borstimplantaten is in Frankrijk weer een zeldzame vorm van kanker geconstateerd. Dit meldt de krant Le Parisien dinsdag op basis van de website van het Nationaal Kankerinstituut (INCa). Dat beveelt niet aan implantaten uit voorzorg te verwijderen.

Er zouden sinds 2011 in het land achttien gevallen van deze kanker zijn aangetroffen. Inmiddels is ook al eén patiënt overleden.

Volgens INCa is er een duidelijk verband tussen de kanker en het implantaat. Het komt evenwel zelden voor. Naar schatting 400.000 vrouwen in Frankrijk alleen al hebben borstimplantaten.

De kanker is ook geconstateerd bij één vrouw met een implantaat van de inmiddels bankroete Franse onderneming PIP (Poly Implant Prothèse).

In Europa was er eerder al een schokkende kwestie over PIP-implantaten. In ons land zijn er meer dan duizend vrouwen met PIP-implantaten die niet in orde zouden zijn.

Er lopen nog steeds rechtszaken over.

Lees ook:Kanker bij vrouwen met implantaten
Lees ook:Oproep om Franse borstimplantaten weg te halen
Lees ook:Drie klinieken gebruikten geen verboden borstimplantaten
Lees ook:‘Borstimplantaten kunnen zeldzame kanker veroorzaken’
Lees ook:IGZ: ‘Vrouwen met borstimplantaat, laat je onderzoeken’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>