Melatonine kan slaapstoornissen wegwerken

Een behandeling met het hormoon melatonine, dat de biologische klok beïnvloedt, is zeer effectief in de sttrijd tegen slaapstoornissen. Tot deze conclusie komt de psycholoog Kristiaan van der Heijden in zijn proefschrift. Van der Heijden onderzocht 87 kinderen met ADHD en problemen om in slaap te komen op de afdeling neurologie van het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.

Kinderen met ADHD zijn hyperactief en onrustig. Zij vallen vaak pas laat in slaap waardoor hun problemen nog erger worden. Van der Heijden toonde aan dat kinderen met ADHD een te laat afgestelde biologisch klok hebben. Met melatonine bleken de kinderen eerder in te slapen.

Van der Heijden heeft niet kunnen aantonen dat een verbetering van de slaap ene heilzaam effect op kinderen met ADHD heeft. Waarschijnlijk was de behandeling (vier weken) daarvoor te kort. Het Ziekenhuis Gelderse Vallei beschikt als enige hospitaal in Nederland over een speciale polikliniek waar stoornissen van de biologische klok kunnen worden onderzocht en behandeld.

Bron: gezonderworden.nl

Lees ook:Amandelen knippen tegen ADHD
Lees ook:Zomertijd heeft invloed op slaapritme
Lees ook:Sneller beter met kauwgom
Lees ook:Slaaptekort desastreus voor seksleven
Lees ook:Mannen hebben ook een biologische klok

1 Reacties // Reageer

One thought on “Melatonine kan slaapstoornissen wegwerken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>