‘Pro-anorexia sites zijn gevaarlijk’

Gisteravond Nova gezien? Anorexia-patiënten vertelden in het programma over de zogeheten pro-anorexia websites, sites waar bezoekers elkaar aanmoedigen om zo min mogelijk te eten en tips geven hoe je dat kunt doen. Eric van Furth, klinisch psycholoog en directeur behandelzaken aan het Centrum eetstoornissen Ursula, wist te melden dat uit onderzoek is gebleken dat vrouwen met de eetstoornis vaker wegens ondervoeding in het ziekenhuis belanden dan vrouwen met anorexia die de sites niet bezoeken.

Zie ook: ‘Pro-anorexia’ websites hebben negatieve invloed op zelfbeeld

De bezoekers van pro-anorexia websites zijn in de meeste gevallen jonge vrouwen die aan de eetstoornis anorexia nervosa lijden, maar die niet als een psychische aandoening zien. Op de sites wordt de psychische aandoening voorgesteld als een positieve levensstijl.

Nederland telt naar schatting veertigduizend mensen met een eetstoornis, die officieel als anorexia of boulismis nervosa-patiënten te boek staan. Ongeveer honderdtwintigduizend mensen hebben een serieus eetprobleem.

Bron: Trouw

Lees ook:Website biedt anorexiapatiënt alternatief voor pro-anasites
Lees ook:‘Pro-anorexia’ websites hebben negatieve invloed op zelfbeeld
Lees ook:Aanzetten tot anorexia? Cel in!
Lees ook:Aanleg voor eetstoornissen genetisch bepaald
Lees ook:‘Waarschuwing tegen anorexia op weblogs helpt’

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘Pro-anorexia sites zijn gevaarlijk’

  1. veronique

    sorry hoor maar ik vind het onzin !
    ik bezoek zelf de sites en ben zelf ook pro ana maar als je wilt zeggen dat ik anorexia heb of een eetstoornis met 18 jaar 1.63 en 50 kilo dacht het niet. ik mach dan wel 36 kilo zijn afgevallen, maar dit is niet ziek.
    ten slot kiezen we ervoor en worden we er niet mee getroffen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>