Onderzoekers: geen kanker door gsm


Het gebruik van de mobiele telefoon veroorzaakt geen kanker. Dat blijkt uit een grootschalig Deens onderzoek. Ook bij langdurig bellen, levert de straling van de gsm geen gezondheidsrisico's op. Het is voor het eerst dat er op zo'n grote schaal onderzoek is gedaan naar de gezondheidseffecten van de gsm.

 

De wetenschappers onderzochten en ondervroegen 420 duizend mobiele bellers. Sommige van hen belden al tientallen jaren met de gsm. Er werd geen verband ontdekt tussen hersentumoren en belgedrag. Ook leukemie en oogaandoeningen worden volgens de onderzoekers niet door mobiel bellen veroorzaakt, zoals door critici nog wel eens wordt beweerd.

Het is voor het eerst dat er op zo'n grote schaal onderzoek is gedaan naar de gezondheidseffecten van de gsm. Bovendien werden bij veel andere studies alleen de effecten van mobiel bellen op de korte termijn bestudeerd. De Denen keken wel naar de lange termijn. Ze gebruikten daarvoor de gegevens van telecomaanbieders en bepaalden zo hoeveel proefpersonen in het verleden hebben gebeld.

Overigens biedt het Deense rapport geen uitsluitsel over de mogelijke gezondheidsrisico's van het omstreden nieuwe signaal UMTS. Dit signaal maakt het mogelijk om videobeelden op de mobiele telefoon te bekijken. Maar volgens critici is de straling zo intens, dat dit weldegelijk gezondheidsrisico's veroorzaakt.

Bron: gezondheidsnet.nl

Lees ook:‘Straling GSM veroorzaakt gedragsstoornissen baby’
Lees ook:Nieuwe studie: ‘Gsm veroorzaakt géén kanker’
Lees ook:Zwakker zaad door mobiel
Lees ook:Grootste studie ooit naar veiligheid mobiel bellen
Lees ook:‘Mobiel bellen veroorzaakt geen hersentumoren’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>