Het verschil tussen griep en verkoudheid

Als je iemand die ziek is, vraagt wat ze hebben, is het antwoord standaard: griep. Toch komt griep heel weinig voor en zelfs maar in een aantal maanden per jaar.

Op dit moment is bijvoorbeeld half Nederland ziek, maar de kans is minimaal dat het om griep gaat. Daarom nog maar een keertje het verschil tussen griep en verkoudheid.
Griep begint vaak heel plotseling met koude rillingen, koorts, hoofdpijn en spierpijn. Het ene moment is er nog niks aan de hand, het andere moment voel je je ineens hondsberoerd.

Kenmerkend voor griep is de koorts, die binnen 12 uur kan oplopen tot 39°C of hoger. Ook kun je last hebben van klachten als keelpijn en droge hoest. Volledig herstel van een griep duurt één tot drie weken.

Verkoudheid begínt vaak met keelpijn, gevolgd door hoofdpijn en een loopneus. Koorts komt vrijwel alleen voor bij verkouden kinderen. De klachten gaan vaak na één tot drie weken vanzelf over. Bij kinderen kan het wat langer duren.

Wil je meer weten over griep, kijk dan ook eens op www.griep.blog.nl

Lees ook:Wat is griep ook alweer?
Lees ook:Nederland in de ban van griep
Lees ook:Tips bij verkoudheid en griep
Lees ook:Griepepidemie is een feit
Lees ook:Onderzoek naar Q-koorts in Friesland

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het verschil tussen griep en verkoudheid

  1. griep

    Duidelijke uitleg voor het verschil. Fijn. Wij gebruiken eigenlijk altijd veel vitamine C en Echinacea en komen zo best goed de winters door. Ik kijk ook altijd even bij drVogel voor advies, want voor veel dingen kan je ook zelf eerst kijken hoe je het kan aanpakken of behandelen zonder meteen naar de huisarts te gaan. Bevalt me prima. Met de kinderen gaan we sneller even naar de huisarts, maar dat lijkt me logisch. Trouwens, voor de kinderen zijn de antigriep-middelen van Heel ook goed (Heel is ook een merk).
    Groetjes, C. Zand

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>