Probioticadrankjes zijn nog altijd veilig te drinken

Ben je een fervent drinker van probioticadrankjes zoals Yakult, Actimel en Activia? En is de schrik je om het hart geslagen na het schokkende nieuws van het wetenschappelijke onderzoek naar behandeling van een acute alvleesklierontsteking met probiotica dat aan 24 mensen het leven heeft gekost? Niet doen, je kunt de drankjes gewoon veilig drinken.

De probiotica die bij het onderzoek van het UMC Utrecht gebruikt werd is een ander soort dan in de winkels verkrijgbaar is. In tegenstelling tot wat op verschillende websites beweerd wordt, is er in het Utrechtse onderzoek geen Yakult of ander in de winkel verkrijgbaar probioticadrankje toegediend.

Bovendien werd de probiotica per sonde rechtsstreeks in de darmen ingebracht. De hoeveelheid levende bacteriën die in de darmen terecht kwam, is daardoor zeer waarschijnlijk veel hoger dan wanneer je het drankje opdrinkt. 

In dat geval moeten de bacteriën namelijk een lange weg naar de darmen afleggen en een groot deel van hen overleeft het zure milieu in de maag niet.

Daarnaast moet ook niet vergeten worden dat het hier gaat om zeer ernstig zieke mensen.  

Lees ook:‘Probiotica oorzaak van sterfgevallen’
Lees ook:Iedereen in rep en roer over veiligheid probioticadrankjes
Lees ook:Probiotica helpt tegen hooikoorts
Lees ook:Probioticadrankjes maken gezondheidsclaim zelden waar
Lees ook:Probiotica kan geen kwaad als je gezond bent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>