Eet jij wel het juiste fruit?

Eet jij 2 ons groente en 2 stuks fruit per dag? Heel goed! Maar is het wel de juiste groente en het juiste fruit? Wetenschappers beweren dat we niet alleen maar naar de oude vertrouwde en populaire sinaasappels en wortels moeten grijpen, maar moeten experimenteren. Kies eens voor exotisch fruit als de papaja!

Niet alleen onze smaakpupillen zullen het waarderen als we eens wat vaker kennismaken met nieuwe smaken als bosbessen, zoete aardappelen en papaja. Ze zijn ook nog eens veel gezonder voor ons dan wortels, sinaasappels en andere populaire fruitsoorten.

De wetenschappers richtten zich in hun onderzoek op de hoeveelheid fytonutriënten, natuurlijke, bioactieve verbindingen in plantaardige voedingsmiddelen, in groente en fruit.

Ze ontdekten dat wortels weliswaar rijk zijn aan betacaroteen, maar dat zoete aardappels er dubbel zo veel bevatten. En papaja bevat 15 keer meer van het gezonde stofje beta-cryptoxanthine dan een sinaasappel.

‘Goede’ groente- en fruitsoorten zijn in hun ogen: wortels, sinaasappels, aardbeien, druiven en spinazie. Maar nóg beter zijn zoete aardappelen, boerenkool, papaja, frambozen en bosbessen.

Dr. Emma Williams van de Britse Voedsel Organisatie heeft zo haar bedenkingen bij het onderzoek: ‘ Geen enkel voedingsmiddel is een superfood als het niet deel uitmaakt van een gezond, gevarieerd en gebalanceerd dieet.’

Bron: Daily Mail

Lees ook:Mooie bruine kleur door groente en fruit
Lees ook:Fruit gezonder mét schil
Lees ook:Hooikoortspatiënt reageert vaak ook op groenten en fruit
Lees ook:‘Gezond eten geen kwestie van geld’
Lees ook:Kinderen eten gezonder als je samen eet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>