Fruit gezonder mét schil


Als je écht gezond wilt doen, dan eet je je fruit, groente en aardappelen voortaan mét schil. Die is namelijk erg gezond!

In de schil zitten zogenoemde antioxidanten en andere gezonde voedingsstoffen, die onder meer kanker en hart- en vaatziekten tegengaan.

Uit Chinees onderzoek waarin is onderzocht wat aardappelen, groente en fruit nou zo gezond maakt, blijkt dat vooral de schille goede voedingsstoffen bevat.

Van zeker 82 soorten groente en fruit bevat de schil en de zaden meer antioxidanten dan het fruitvlees. Het zijn vooral de vezels die de schil zo gezond maakt.

Lees ook:‘Popcorn gezonder dan groente en fruit’
Lees ook:Feel good, eet vezels
Lees ook:Eet jij wel het juiste fruit?
Lees ook:Vezels eten tegen hartinfarct
Lees ook:‘Gezond eten geen kwestie van geld’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>