Hoge sterftekans na ic-opname na vergiftiging

downloadSchokkend gezondheidsnieuws. Een op de tien patiënten die na een vergiftiging wordt opgenomen op de afdeling intensive care van een ziekenhuis, overlijdt binnen 2 jaar. Het gaat geregeld om mensen die een overdosis harddrugs hebben genomen of een zelfmoordpoging ondernamen met medicijnen of drugs. Dat blijkt uit onderzoek van het UMC Utrecht en het AMC in Amsterdam.

Tussen 2008 en 2011 werden ruim 9000 volwassenen opgenomen op de ic in Nederland met een vergiftiging. ,,Dit is slechts een heel klein deel van het totaal aantal mensen dat een vergiftiging oploopt. De grootste groep zoekt geen medische hulp of kan toe met de huisarts. Alleen mensen die echt een heel zware vergiftiging oplopen, worden opgenomen op de ic’’, zegt ic-onderzoeker Dylan de Lange van het Nationaal Vergiftigingen Informatie Centrum (NVIC).

Lees ook:Mexicaanse griep neemt een vlucht
Lees ook:Negen nieuwe griepdoden
Lees ook:Mexicaanse griep lijkt zich langzaam terug te trekken
Lees ook:Psychiaters hebben moeite met hulp bij zelfdoding
Lees ook:Verdubbeling van aantal Mexicaanse griepgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>