Lekker niezen onder de kerstboom

foto.JPG

Ben je allergisch voor de pollen van de hazelaar? Dan heb je dikke pech, want tijdens de kerst kun je dan zomaar last krijgen van niesbuien en tranende ogen. Door het zeer zachte weer van de afgelopen weken bloeien de eerste hazelaars veel eerder dan normaalgesproken.

Met temperaturen ruim boven de 10 graden zullen veel hazelaars rond de kerst al in bloei staan, melden deskundigen van onder meer Wageningen University en het Leids Universitair Medisch Centrum op de website Nature Today.

Dat hazelaar, en ook de els, al bloeien komt door de extreem hoge temperaturen in de afgelopen weken in combinatie met een paar nachten met vorst aan de grond half oktober. De twee boomsoorten hebben in de winter een koude periode nodig om snel in bloei te komen zodra de temperaturen flink oplopen. Voor de hazelaar en de els is de lichte vorst waarschijnlijk een signaal geweest dat het winter was. Zakdoeken bij de hand dus onder de kerstboom!

Lees ook:Geen vervroegd seizoen hooikoorts door zacht weer
Lees ook:Hooikoortsseizoen alweer begonnen
Lees ook:Pittige start van hooikoortsseizoen verwacht
Lees ook:Hooikoorts in laatste tien jaar niet zo vroeg
Lees ook:Warme winter: nu al hooikoorts

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>