Rivier de Lek tijdelijk bron voor drinkwater

w

De bron voor drinkwater voor 1,3 miljoen Zuid-Hollandse inwoners van de Randstad blijkt te zijn vervuild met dimethoaat, een bestrijdingsmiddel voor de land- en tuinbouw. Drinkwaterbedrijf Dunea is na het ontdekken ervan onmiddellijk gestopt met inname van het verontreinigde water uit de Afgedamde Maas en haalt voorlopig water uit de Lek. Momenteel onderzoekt Waterschap Rivierenland samen met Dunea wie het gif heeft geloosd.

Het schap heeft volgens een woordvoerster maandag tientallen watermonsters uit de Afgedamde Maas genomen. Zodra de bron van de vervuiling bekend is, neemt het schap maatregelen. Het schap waarschuwt dat dimethoaat schadelijk kan zijn voor het leven in de rivier. Volgens het waterschap was er geen enkel gevaar voor de volksgezondheid. Ook Dunea benadrukt dat de stof niet in het drinkwater zelf terecht is gekomen.

 

Lees ook:Medicijnresten in oppervlaktewater aangetroffen
Lees ook:Omvangrijke besmetting drinkwater in Noord-Holland
Lees ook:Verontreinigd drinkwater in Overijselse Buurse
Lees ook:Legionella-maatregelen te duur en onnodig
Lees ook:Superbacterie gevonden in drinkwater New Delhi

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>