Dankzij Schippers worden dure medicijnen goedkoper

pil

Door goed te onderhandelen met fabrikanten van nieuwe, dure medicijnen is het voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) mogelijk om de komende tijd 200 miljoen euro goedkoper uit te zijn.Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) houdt zich al enkele jaren bezig met het onderhandelen met de farmaceuten over de prijs van kostbare nieuwe medicijnen zodat die tegen een aanvaardbare prijs toch beschikbaar komen voor patiënten.

VWS becijferde wat in 2018 de effecten van deze onderhandelingen kunnen zijn en concludeert dat er zeker 203 miljoen euro mee is gemoeid.

Het is nu bovendien de eerste keer dat men prijs geeft hoeveel geld deze onderhandelingen kunnen opleveren. Hoeveel er voor de afzonderlijke middelen wordt afgedongen, blijft geheim. De fabrikanten eisen geheimhouding in ruil voor de korting die zij geven.

Lees ook:Achmea gaat samen met ziekenhuizen dure medicijnen inkopen
Lees ook:Schippers dingt af op nieuwe trombosemedicijnen
Lees ook:20% van de medicijnen wordt steeds duurder
Lees ook:Medicijnen ziekte van Pompe en Fabry toch vergoed
Lees ook:CVZ: dure medicijnen voorlopig vergoeden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>