Duinrell viert Sinterklaas met kinderen met een zeldzame ziekte

Knipsel

Een nobel initiatief. Speciaal voor kinderen met een zeldzame ziekte organiseert het Zeldzame Ziekten Fonds (ZZF) op zaterdag 26 november 2016 het ‘SiSaSinterklaasfeest’ in familiepark Duinrell.Voor dit feest nodigt het ZZF honderden kinderen die te maken hebben met een zeldzame ziekte uit om met hun hele familie te genieten van een geheel verzorgde middag.

Zo is er een Pietenparade, waarbij een spectaculaire optocht door het park trekt met Sinterklaas in een prachtige paradewagen, gaan de Pieten mee in de achtbaan en kunnen de kinderen een bezoek brengen aan het Huis van Sinterklaas. Sinterklaas heeft uiteraard ook voor de kinderen een cadeau meegebracht.

ZZF Ambassadeur Jan Lammers

Naast kinderen, hun familie en natuurlijk Sinterklaas is tijdens het Sinterklaasfeest op 26 november ook ZZF ambassadeur Jan Lammers aanwezig. Al vele jaren draagt Jan Lammers, voormalig Formule-1 coureur, Formule-1 commentator, winnaar van de 24uur van Le Mans en trots op zijn Nederlandse Formule-1 opvolger Max Verstappen, het ZZF een warm hart toe.

Jan Lammers is wel wat paardenkrachten (PK’s) gewend, maar voor de kracht van het paard van Sinterklaas heeft hij grote bewondering. Om kwart over vier zal Sinterklaas op Amerigo vertrekken uit Duinrell om door heel Nederland over de gladde daken de schoentjes te gaan vullen. Jan Lammers zwaait, samen met de zeldzaam zieke kinderen en hun familie, om kwart over vier Sinterklaas uit vanaf het Huis van Sinterklaas met dank voor deze bijzondere dag.

Over het Zeldzame Ziekten Fonds

Het Zeldzame Ziekten Fonds helpt mensen met een zeldzame ziekte. De meestal jonge patiënten en hun ouders staan namelijk vaak alleen in hun strijd tegen hun veelal ernstige en levensbedreigende ziekte.

Jaarlijks overlijden in Nederland circa 14.000 mensen aan een zeldzame ziekte. 75% daarvan zijn kinderen, 30% van de kinderen met een zeldzame ziekte overlijdt vóór hun vijfde levensjaar!

Het SiSaSinterklaasfeest is mede mogelijk gemaakt door o.a. de volgende sponsoren en donateurs; Kringloopwinkel Re-Sell te ‘s Gravenzande, Stichting Weeshuis der Doopsgezinden.

Foto: site Duinrell

Lees ook:Zeldzame Ziektendag
Lees ook:In koude Noordzee duiken voor het goede doel
Lees ook:Miljoenenzoektocht voor geneesmiddel zeldzame ziekte ALS
Lees ook:Kinderen met diabetes stuiten op onbegrip
Lees ook:‘Sporten moet met geld worden beloond’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>