Popcorn goed voor de lijn én je hart


Dat popcorn goed voor je lijn is – het bevat veel minder calorieën dan snacks als chips of nootjes – wisten we al langer. Maar nu blijkt het ook nog eens heel gezond te zijn!

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt dat popcorn – net als ontbijtgranen – rijk is aan polyfenolen. Dit is een stof die het hart beschermt en de kans op kanker vermindert.

Behalve in popcorn en volkoren producten, vind je ook veel polyfenolen in bessen, thee, bier, wijn, olijfolie, chocolade, walnoten, pinda’s en andere vruchten en groenten.

Eerder werd gedacht dat het de vezels in granen en popcorn zijn die de gezondheid positief beïnvloeden, maar volgens de wetenschappers spelen polyfenolen een veel grotere rol.

Uit testen van de onderzoekers bleek dat 2,5 procent van het gewicht van de kern van popcorn bestaat uit polyfenol. Dat was meer dan de meeste ontbijtgranen, die tot 0,5 procent komen, en zelfs veel meer dan warme ontbijtproducten zoals pap.

Overigens zit er wel een kleine kanttekening aan het verhaal. Want popcorn mag dan heel gezond zijn, suiker en zout zijn dat niet. Dus eet je popcorn, kies dan bij voorkeur voor de naturel variant. Of met een klein beetje suiker of zout..

Bron: gezondheidsnet.nl

Lees ook:Popcorn is gezond
Lees ook:‘Popcorn gezonder dan groente en fruit’
Lees ook:Etiketten ontbijtgranen niet realistisch
Lees ook:Vezels en granen verlagen kans op darmkanker
Lees ook:Feel good, eet vezels

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Popcorn goed voor de lijn én je hart

  1. Anton

    Lijkt me dat de suiker en zout het toch niet zo gezond maakt?

      /   Reply  / 
  2. Alice

    Daarom staat er ook dat je het beter naturel kunt eten, maar ja, dat is weer niet te eten!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>