Kinderen als proefkonijn voor farmacie

Het is altijd een lastig onderwerp in de gezondheidzorg geweest: het testen van medicijnen op kinderen. Tot op heden werd het nauwelijks gedaan. Vanwege ethische overwegingen, maar ook omdat kinderen nou niet de meest betrouwbare testpersonen zijn. En dus krijgen kinderen nu veelal geneesmiddelen in aan gepaste doseringen toegediend die feitelijk voor volwassenen zijn ontwikkeld. De Europese Commissie heeft echter een intitiatiefwet ingediend die farmaceutische bedrijven wil verplichten voortaan onderzoek te doen naar de werkzaamheid en veiligheid van specifieke kindermedicijnen.

Op dit moment is naar schatting tweederde van alle medicijnen die worden gebruikt door kinderen met bijvoorbeeld kanker of hiv, maar ook met een nierziekte of hartprobleem, zijn vooraf nimmer op geschiktheid voor deze doelgroep getest.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Neelie Kroes neemt farmaceutische sector onder de loep
Lees ook:Farmaceuten vertragen komst nieuwe medicijnen
Lees ook:Nederland krijgt nieuw onderzoeksinstituut voor ontwikkeling medicijnen
Lees ook:Meer onderzoek naar medicijnen voor kinderen
Lees ook:Farmaceut mag patiënt benaderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>