VU begint centrum voor draagmoeders

Het Amsterdamse VU Medisch Centrum begint een centrum voor draagmoeders. Daar kunnen vrouwen proberen een genetisch eigen kind te krijgen bij een draagmoeder als dat met hun eigen partner niet op een normale manier lukt. Het VUmc denkt jaarlijks zo’n vijftig paren te kunnen helpen.

Het centrum is alleen bedoeld voor vrouwen die geen (functionerende) baarmoeder (meer) hebben of voor wie een zwangerschap levensbedreigend is. Hun eicellen worden bevrucht met sperma van hun partner waarna een embryo bij een draagmoeder wordt geplaatst. Het centrum gaat niet bemiddelen bij het vinden van een draagmoeder. Dat is in Nederland bij wet verboden. In Groot-Brittannië en de VS is dit wel toegestaan.

De VU stelt strenge eisen aan de draag- en wensouders. Ze moeten Nederlands spreken om de vele intakegesprekken te kunnen voeren. Ze mogen geen strafblad hebben, omdat dat de adoptieprocedure blokeert en ze mogen ook geen publiciteit zoeken.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Vreemdgaan vergroot kans op hartinfarct
Lees ook:Kwart single vrouwen wil eicellen laten invriezen
Lees ook:Britse vrouwen mogen eicellen verkopen
Lees ook:Ziekenhuizen staan stil bij hevig menstrueel bloedverlies
Lees ook:Draag-Weer-Wit-Week van 3 t/m 7 juni

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>