Minder zout houdt kinderen dun

Minder zout is goed voor iedereen. Maar voor kinderen is nu berekend wat het
daadwerkelijke effect ervan is. Wanneer kinderen tussen de 4 en 18 jaar hun
zoutinname halveren, drinken ze twee glazen frisdrank minder per week. Hierdoor
lopen ze minder risico op hoge bloeddruk en obesitas.

Die twee glazen frisdrank
scheelt ze namelijk 250 kilocalorieën per week, aldus Britse onderzoekers.
Wanneer ze minder zout eten, hebben de kinderen namelijk simpelweg minder
dorst. Per gram zout, kan dit 100 ml per dag schelen.

Voor dit onderzoek
ondervroegen de wetenschappers in 1997 meer dan 2000 jonge mensen tussen 4 en
18 jaar in Groot-Brittannië. Volgens de onderzoekers van St. George's University in
Londen is er een sterke link tussen frisdrank en obesitas bij jonge mensen.

Volgens de American Heart Association is het gezond om niet meer dan 2,3 gram zout per dag te
eten. Dit is overigens wel heel laag, aangezien we in Nederland gemiddeld 9 à
10 gram zout per dag binnenkrijgen.

Het meeste zout dat we eten
zit in producten als tomatensaus, soep, blikvoeding en kant-en-klaarmaaltijden.
Ouders zouden dus beter moeten kijken hoeveel zout er in producten zitten. En,
het zoutvaatje van tafel halen.

 

Lees ook:Kinderen krijgen te veel zout binnen
Lees ook:Internationale actieweek Zout en Gezondheid
Lees ook:Kleine kinderen eten te zout
Lees ook:Hollandse vinding maakt eten veel minder zout
Lees ook:Unilever geeft goede voorbeeld met zoutverlaging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>