Zacht water helpt niet tegen eczeem

Het ontkalken van hard water geeft geen verlichting bij kinderen met eczeem. Dat tonen wetenschappers van de Universiteit van Nottingham aan in de – naar eigen zeggen – eerste studie in zijn soort in de wereld.

Aan de studie deden 336 kinderen mee tussen de 6 maanden en 16 jaar oud. Wereldwijd heeft circa 1 op de 5 jonge kinderen de huidaandoening eczeem, onder volwassenen is dat ongeveer 1 op de 12.

De Britse wetenschappers wilden weten wat er waar is van de veronderstelling dat hard water eczeem mogelijk verergert. Veel huidartsen zijn ervan overtuigd dat hard water eczeem kan uitlokken.

Daarom voegden de wetenschappers gedurende 3 maanden bij een deel van de kinderen waterontharder aan het water toe, zodat het zachter werd.

Maar helaas, de kinderen die gedurende 3 maanden van het zachte water hadden mogen genieten, hadden niet minder last van een rode, jeukerige huid dan de kinderen die het met hard water moesten doen.  

Bron: University of Nottingham

Lees ook:Borstvoeding beschermt niet tegen eczeem
Lees ook:Omgang met dieren verkleint kans op eczeem
Lees ook:‘Groei embryo mogelijke voorspeller van miskraam’
Lees ook:Kat verhoogt kans op eczeem
Lees ook:Autisme bij baby’s te herkennen aan gebrabbel

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zacht water helpt niet tegen eczeem

  1. M v G

    In het onderzoek staat niks over zacht water en het effect op exceem, alleen het effect van waterontharders en exceem. Een fink verschil!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>