Borstvoeding beschermt niet tegen eczeem


Borstvoeding mag dan de beste voeding zijn voor een baby, het beschermt niet tegen eczeem. Dat blijkt uit een onderzoek van Britse en Duitse wetenschappers.

Zij ontdekten dat baby’s die de eerste 4 maanden uitsluitend borstvoeding krijgen, niet minder vaak last hebben van eczeem dan baby’s die al eerder overgaan op de fles.

De wetenschappers van het King’s College London, de Universiteit van Nottingham en de Universiteit van Ulm in Duitsland bestudeerden de gegevens van ruim 50.000 kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud uit 21 landen wereldwijd.

De ouders werd gevraagd om vragenlijsten in te vullen en kinderen werden lichamelijk onderzocht op eczeem en andere allergieën, zoals huistofmijt. De onderzoekers vonden geen bewijzen voor een beschermend effect van borstvoeding en het uitstellen van flesvoeding op het ontstaan van eczeem bij kinderen uit zowel ontwikkelings- als ontwikkelde landen.

In veel Europese landen wordt vrouwen geadviseerd om minimaal 6 maanden borstvoeding te geven om zo de kans op eczeem te verkleinen. Maar volgens onderzoeker Dr Carsten Flohr moeten de richtlijnen met betrekking tot eczeem worden herzien.

De andere voordelen die moedermelk biedt, blijven echter belangrijk, aldus Flohr.

Bron: Daily Mail

 

Lees ook:Borstvoeding beschermt tegen luchtweginfecties
Lees ook:Slimmer kind door borstvoeding?
Lees ook:Zacht water helpt niet tegen eczeem
Lees ook:Kat verhoogt kans op eczeem
Lees ook:Langer borstvoeding geven voorkomt psychische problemen bij baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>