Af en toe snoepen is juist goed

Af en toe wat snoep is beter dan helemaal niet snoepen. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Kinderen die met mate snoepen hebben later zelfs minder kans op overgewicht en chronische ziekten!

De wetenschappers van de Louisiana State University onderzochten het effect van chocolade en snoep bij ruim 11.000 kinderen tussen de 2-3 jaar en 14-18 jaar oud. Kinderen die snoepen, hadden 22% minder kans op overgewicht dan kinderen die nooit snoepen. Bij de tieners was dit effect met 26% nog groter.

De snoepende kinderen hadden ook een lager C-reactieve proteïne-niveau. Een hoog niveau van dit proteïne verhoogt mogelijk het risico op hart- en vaatziekten en andere chronische ziekten.

‘Wanneer kinderen op jonge leeftijd al de juiste porties snoep krijgen, leren ze hiermee om te gaan en ontwikkelen ze vaardigheid en discipline op het vlak van eten. Degenen die geregeld snoepen, waren zich meer bewust van wat ze eten en hun eetgewoonten’, luidt de verklaring van de onderzoekers.

Bron: de Volkskrant

Lees ook:34 kilo snoep per persoon per jaar
Lees ook:Snoep als beloning maakt dik en ongelukkig
Lees ook:Minder astma door bananen en appelsap
Lees ook:Hoe gezond trakteert jouw kind op school?
Lees ook:Worden kinderen hyper van snoep en frisdrank?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>