Pro-anorexiaweblog genomineerd voor prijs

Een pro-anorexiaweblog is genomineerd voor een Dutch Bloggie, een Nederlandse award voor weblogs.  Dat meldde het NOS-journaal op 3 vanavond. Het gaat om de weblog http://superkuiken.web-log.nl/. Pro-anorexia websites zijn sites waar anorexia wordt verheerlijkt en wordt gepropageerd als een levensstijl. Je vindt er onder meer tips hoe je nog meer kunt afvallen en hoe je beter kunt braken. De weblog is genomineerd in de categorie 'Beste weblog 2007. 

De jury van de Dutch Bloggies heeft laten weten dat de nominatie van de weblog niet betekent dat zij achter de inhoud staat, maar dat zij dit soort weblogs onder de aandacht wil brengen.

Nederland telt 40.000 anorexia-patiënten. Vijftien procent van de anorexiapatiënten bezwijkt aan de stoornis. In Amerika zijn pro-anorexia websites verboden. In  Nederland, waar tientallen van dit soort websites bestaan, staat vaak alleen een waarschuwing op de site vermeld.

De Dutch Bloggies worden in maart uitgereikt.

Lees ook:‘Waarschuwing tegen anorexia op weblogs helpt’
Lees ook:Nova besteedt aandacht aan pro-anorexia websites
Lees ook:‘Pro-anorexia sites zijn gevaarlijk’
Lees ook:‘Pro-anorexia’ websites hebben negatieve invloed op zelfbeeld
Lees ook:Aanzetten tot anorexia? Cel in!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Pro-anorexiaweblog genomineerd voor prijs

  1. veronique

    ik ben blij dat deze site’s hier niet verboden zijn geworden :)
    ben sinds 4 maanden pro ana en bezoek die site’s .
    had niet geweten wat ik allemaal mis gelopen was, het heeft mijn hele leven verandert.
    jh ik weet het is ongezond en is onverantwoord maar toch dit is voor mij de manier om verder af te vallen om mijn eid streef te behalen. ik heb er gewoon bijna alles voor over.

      /   Reply  / 
  2. Irene

    Echt belachelijk

    iedereen die pro ana iets goeds vindt, weet niet wat Anorexia inhoudt. Ik heb zelf anorexia gehad en geloof mij maar, het een is hel ik heb er geen andere woorden voor over het is een complete hel. Dat wens je nog niet je ergste vijand toe.
    Het klinkt misschien allemaal wel mooi, dat afvallen en trucjes om minder te eten, maar je betaalt een hele hoge prijs als je doorschiet, en nee dat doorschieten heb je niet in de hand net zo min dat je de anorexia in de hand hebt. Als je af wilt vallen ga dan aub naar een dietiste die kan echt wel vertellen wat wel en niet goed is, volg niet het advies op van een paar skelletjes

    Waarom nomineren ze geen site’s die wel nuttig zijn?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>