Duitsland wil extra btw op snoep en snacks

In de strijd tegen overgewicht en ongezonde voeding wil Duitsland snoep en snacks extra belasten. Zouden onze buren nu echt denken dat mensen daardoor minder gaan snoepen? Het lijkt mij dan ook een zinloze actie en het is te hopen dat Nederland dit voorbeeld niet gaat volgen… 

Politici van de regeringspartijen in Berlijn overwegen een btw-verhoging van 7 naar 19 procent. De hogere belasting moet gelden voor dikmakende levensmiddelen die veel suiker en vet bevatten, zoals chips en chocolade.

De kritische politici vinden het onbegrijpelijk dat voor snoep en snacks het lage btw-tarief geldt. Ongezond eetgedrag moet financieel onaantrekkelijk worden, luidt de teneur.

De levensmiddelenbranche reageerde afwijzend, meldden Duitse media. Niet het voedsel is ongezond, maar het eetgedrag van sommige consumenten, stelde een woordvoeder van de sector. Hij noemde het voorstel een nieuwe poging de regeringskas te spekken.

Bron: hln.be 

Lees ook:Snoep minder, en geniet evengoed
Lees ook:Niet zo best: ‘We eten minder fruit en meer chips’
Lees ook:34 kilo snoep per persoon per jaar
Lees ook:Af en toe snoepen is juist goed
Lees ook:K3 onder vuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>