Vette soep als voorgerecht zorgt ervoor dat we bij het hoofdgerecht 20 procent minder voedsel innemen, en kan er zo dus ook voor zorgen dat we vermageren. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek, waarover de Huisarts bericht.
Tijdens het onderzoek werd de voedselinname van de proefpersonen gemeten nadat ze een niet-vette soep als voorgerecht hadden gekregen en een tweede keer nadat ze een vette soep hadden gegeten.
De onderzoekers gingen er van uit dat de absorptie van vet in de dunne darm een gevoel van verzadiging veroorzaakt en de maaglediging vertraagt.
De studie gaf effectief aan dat de calorie-inname tijdens het hoofdgerecht een pak lager lag nadat de proefpersonen vette soep hadden gedronken dan bij de niet-vette variant. Die conclusie ging zowel op voor dikke als magere personen. Wel bleek dat de zwaarlijvigen na de soep nog wat meer honger hadden dan de mageren.
Bron: hln.be
Lees ook:Vette voeding voorkomt complicaties bij operatie
Lees ook:Mannen en vrouwen proeven chocolade verschillend
Lees ook:‘Vaak vis eten niet gezond’
Lees ook:Overgewicht lijkt toch genetisch bepaald
Lees ook:Fabel: Pasta is een dikmaker