Aankomende artsen klagen over intimidatie

Eén op de vijf co-assistenten is slachtoffer van seksuele intimidatie. De daders zijn zowel patiënten, stafleden als arts-assistenten. Van de seksuele intimidatie wordt nauwelijks aangifte gedaan. Dat blijkt uit een onderzoek van het studentenplatform van de artsenorganisatie KNMG.

In zestig procent van de gevallen gaat het bij het seksueel intimiderende gedrag om opmerkingen over het uiterlijk. Daarna volgen het stellen van persoonlijke vragen over seksualiteit of liefdesleven (44 procent), ongewenst lichamelijk contact (34 procent) en ongewenst oogcontact (24 procent). Incidenteel werd onder de optie 'anders' melding gemaakt van aanranding en stalking.

Aan het onderzoek namen 1856 studenten geneeskunde deel. Eén op de negen (11 procent) maakte gewag van seksuele intimidatie, bij co-assistenten was dat 21 procent. Studenten medicijnen die co-schappen volgen, lopen meer risico doordat ze veel contact hebben met docenten, artsen en patiënten.

Bron: trouw.nl 

Lees ook:Eén op de vier co-assistenten seksueel geïntimideerd
Lees ook:Vaak seksuele intimidatie in de zorg
Lees ook:Shocking: Een derde van de studenten aan de XTC
Lees ook:RSI-klachten studenten door computergebruik
Lees ook:Veel artsen in opleiding zitten tegen een burn-out aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>