‘Mobiel bellen verhoogt kans op kanker met 50%’


Uit een nieuw onderzoek naar gsm-straling waarover het Amerikaanse maandblad Popular Science bericht, zou blijken dat mensen die veelvuldig mobiel bellen tot 50% meer kans op kanker hebben.

Het gaat om een onderzoek van Interphone waarbij wetenschappers gegevens van 6.400 tumoren van mensen uit 13 landen vergelijken. Het betreft het grootste onderzoek naar gsm-straling ooit.

Het gaat nog maar om de eerste conclusies die nu naar buiten zijn gebracht, de volledige resultaten worden begin 2009 bekendgemaakt.

Israëlische onderzoekers die aan het onderzoek meededen vonden een 50% hogere kans op kanker bij fanatieke bellers.

En uit een gezamenlijke analyse van het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Noorwegen, Zweden en Finland kwam een verhoogd risico van 40% naar voren bij mensen die al meer dan 10 tien jaar mobiel bellen. Bij mensen die minder dan 10 jaar bellen was nog geen duidelijk verhoogd risico te zien.

Het is nog niet bekend hoe de straling van mobiele telefoons kanker kan veroorzaken. De straling is te zwak om cellen direct te beschadigen, maar sommige wetenschappers geloven dat de straling wel een indirect effect heeft.

Schrikbarende conclusies dus. Helemaal omdat een leven zonder gsm tegenwoordig ondenkbaar is. Dus als er inderdaad een relatie tussen mobiel bellen en kanker vastgesteld kan worden, dan hebben we echt een probleem! Wat dan?

Wat ik ook opvallend vind,  is  dat Interphone onder ‘normaal gebruik’ van een gsm 1 telefoongesprek in de week verstaat….

Lees ook:Finnen: van mobiel bellen krijg je géén kanker
Lees ook:Geen verhoogde kans op kanker bij bellende kinderen
Lees ook:Gsm-straling wel/niet slecht voor de gezondheid
Lees ook:Nieuwe studie: ‘Gsm veroorzaakt géén kanker’
Lees ook:‘Lang mobiel bellen verhoogt kans op kanker’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>