Antirookmiddelen zijn kankerverwekkend


Britse onderzoekers beweren dat nicotinepleisters en andere middeltjes om te stoppen met roken, mondkanker kunnen veroorzaken.

Het team onderzoekers van Queen Mary, University of London, onder leiding van Muy-Teck Teh, heeft een relatie ontdekt tussen mondkanker en nicotine. Volgens hen kan langdurig gebruik van orale middelen die nicotine uit sigaretten vervangen het risico op mondkanker vergroten.

Uit het onderzoek bleek dat de genetische mutatie die vaak voorkomt bij deze ziekte verergert door de nicotine die gebruikt wordt in hulpmiddeltjes om te stoppen met roken.

‘Hoewel we mensen nog steeds willen aanmoedigen om te stoppen met roken, suggereert dit onderzoek dat nicotine in tabletten en kauwgom  het risico op mondkanker verhoogt”, aldus Muy-Teck Teh in de Britse krant The Times.

‘Roken is natuurlijk nog veel gevaarlijker dan deze hulpmiddeltjes, dus we willen zeker niemand afraden te stoppen. Maar mensen die willen stoppen met roken, moeten steeds een bezoekje brengen aan hun arts. Het is belangrijk dat je de juiste dosering gebruikt en dat je het advies op de bijsluiter volgt.’

De meeste nicotinevervangers adviseren om na 3 maanden gebruik te gaan afbouwen en er na 6 maanden helemaal mee te stoppen.

Lees ook:Roken vergroot risico op blindheid
Lees ook:Genen spelen belangrijke rol bij rookgedrag
Lees ook:Stoppen met roken zonder dikker te worden
Lees ook:Sporten om te stoppen met roken
Lees ook:Nepsigaret vergroot kans op stoppen met roken

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Antirookmiddelen zijn kankerverwekkend

  1. rijsbergen s

    hallo mijn naam is sarina
    waar voor worden wij niet gewaarschuwd door minister klink dat er in deze producten waar nicotine is zit giftig zijn en nu wil hij dat ook nog vergoeden via zorgverzekeraars het moet niet gekker worden .mijn man heeft van vrienden uit canada een kruidenmix (buttitout) gekregen 6 maanden geleden hij was een zeer zware roker van zware shag 1 pakje per dag heeft de avond van tevoren dat hij wilde stoppen een kruidenpil genomen en de volgen de morgen weer een en is gestop met roken zonder problemen bijwerkingen het was makelijk, hij loopt nog teschelden opzichzelf dat hij jaren geleden had moeten stoppen. sport 3keer in de week .als het goed is komt dit product in het najaar naar europa cq het is al 8jaar op de canadeese amerikaanse markt met veel sucses dus er is wel een veilige manier om testoppen met roken. het heet buttitout smokers kit

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>