‘Basispakket zorg wordt verder uitgekleed’


Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) is van plan om volgend jaar flink te gaan snijden in het basispakket van de zorgverzekering. Ze stelt onder meer voor om therapieën om te stoppen met roken te schrappen uit het pakket, net als dieetbegeleiding.

Dat is opvallend, want de stoppen-met-rokenpakketten zitten pas één jaar in het basispakket. Achter die beslissing destijds lijkt dus niet echt een beleid te hebben gezeten. Amper een jaar later wordt de maatregel al weer wegbezuinigd!

Wie met chronische klachten naar de fysiotherapeut gaat, krijgt die behandeling pas na de 20e behandeling vergoed. Nu is dat vanaf de 13e behandeling.

Mensen met psychische klachten moeten een hogere eigen bijdrage betalen en krijgen minder consults bij de psycholoog vergoed. In plaats van 8 zijn dat er straks nog 5.

Minister Schippers kijkt dit jaar tegen een overschrijding op de zorg aan van 1,1 miljard. Als het kabinet niet ingrijpt, dan lopen de overschrijdingen in 2015 naar schatting op tot 3 miljard euro per jaar.

Het kabinet beslist vrijdag over de voorstellen van Schippers.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Minister Schippers: zorgpremie 20 euro duurder
Lees ook:Wat brengt Prinsjesdag voor de zorg?
Lees ook:Eigen bijdrage voor bezoek psycholoog
Lees ook:Zorgkosten gaan volgend jaar flink omhoog
Lees ook:Geen eigen bijdrage ivf

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘Basispakket zorg wordt verder uitgekleed’

  1. john

    Misschien kunnen we een paar miljard euro lenen van de grieken

      /   Reply  / 
  2. A. Oppenheim

    Het wordt steeds duidelijker dat de ‘elite’ waarvoor burgers vanaf de jaren zeventig ruim baan hebben gemaakt haar toezeggingen en beloftes niet heeft ingelost.
    Toen werden we als volk ook gekort en moesten we meer belasting betalen om de studie van de betere denkers en doeners mede te financieren.
    In de gezondheidszorg zijn minstens een half miljoen mensen de dupe geworden van medische missers. En ook in de organisatie binnen de ziekenhuis zorg is heel veel mis gegaan in de financiering. Vaak door foute beslissingen van politici in hun tijdelijke baan in de Tweede Kamer en op lokaal niveau.
    De arrogante en regenteske toon waarop de burger nu andermaal wordt aangeslagen en gemaand past de huidige vertegenwoordigers van de elite dan ook niet.
    Kan het niet een beetje milder en eerlijker? Nederigheid is aan de orde om de belastingbetaler weer te belasten met de missers op hoog niveau.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>