Welke maatregelen in de zorg staan ons te wachten?

Het is nu zeker: de rollator verdwijnt in 2013 uit het basispakket. Voor gehoorapparaten moet een eigen bijdrage van 25% worden betaald en de verplichte eigen bijdrage in de zorg stijgt naar 330 euro. Dat blijkt uit het Lenteakkoord dat De Telegraaf in handen heeft gekregen. Wat staat ons nog meer te verwachten op het gebied van zorg?

Afgesproken is ook dat patiënten vanaf 2013 een eigen bijdrage moeten betalen als ze in het ziekenhuis verblijven. Die komt neer op 7,50 per ligdag, ter compensatie voor de voeding- en verblijfskosten.

Ook komt er een onderzoek naar de inkomens van medisch specialisten met als doel deze op termijn te verlagen.

Gelukkig krijgen we er ook wat voor terug. Zo wordt er minder bezuinigd op het persoonsgebonden budget (pgb) en komt er vanaf 2013 honderd miljoen per jaar beschikbaar voor preventie en palliatieve zorg.

Wil je alle maatregelen weten, kijk dan op de website van De Telegraaf.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Eigen risico kan oplopen tot 600 euro
Lees ook:Eigen bijdrage psychiater voorlopig van de baan
Lees ook:Anderhalf miljard bezuinigingen in de zorg
Lees ook:Zorgkosten gaan volgend jaar flink omhoog
Lees ook:Zorg wordt flink duurder

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Welke maatregelen in de zorg staan ons te wachten?

  1. De Klankbord Telefoon

    Juist mensen die een grote behoefte hebben aan hulp hebben vaak moeite om het stijgende eigen risico / eigen bijdrage te betalen.

    Hulpverleners die via de zorgverzekering betaald worden vragen vaak hoge tarieven. Bij korte hulpvragen is het daarom vaak voordeliger om contact te zoeken met alternatieve diensten zoals De Klankbord Telefoon. Kijk voor meer informatie op http://www.klankbordtelefoon.tk

      /   Reply  / 
    1. Karin

      Klankbordtelefoon? Hoe zal ik mezelf verrijken zul je bedoelen!! 80 EUROCENT per minuut!! Hoe durven jullie misbruik te maken en de kans te grijpen om jullie zelf hier te profileren!! Klankbordtelefoon? Klinkendemuntentelefoon zul je bedoelen! Schande!

        /   Reply  / 
  2. anti Rutte & Co

    HOERA HOERA Het is ze gelukt die ezels van politici; De zorg is hiermee officieel failliet!! 7.50 per ligdag voor in het ziekenhuis als compensatie voor twee sneetjes witbrood en koude thee. Volgens mij kunnen we beter naar massaal naar de Ikea gaan nu, daar is het ontbijt 1 euro en zijn de bedden gratis…..BEDANKT U ALLEN DIE OP HET CDA VVD de GristenUnie Groene Linkmiegels hebben gestemd. Dank u voor dit faillissement van de zorg en straks niet gaan huilen als u in het ziekenhuis ligt. Geen geklaag achteraf en gejank, u wilt op dergelijke domme partijen stemmen dan is dit de consequentie. Dus denk nog maar eens goed na bij de komende stemronde, deze politici zijn nog erger als de landverraders uit een duistere periode. Zij verkopen u ziel en gezondheid voor een appel en een ei. Dus heren Pechtold, Mark de Rukker, die griezel van een Buma Stemra Haarsma, Tofoe Dibi, Jolanda Sapstengel etc bedankt voor het faillissement van de zorg en het land. Klasse, goed denkwerk. Echt een ‘geschoold’ staaltje universitaire bestuurskunde. Goed Nijenrode werk, braveau & chapeau; met zijn allen naar de klote, niemand aan het werk, iedereen in de bijstand, en wonen onder de brug. En als niemand meer naar dokter kan dan is het potje voor palliatieve zorg heel snel leeg, want iedereen gaat naar de verdommenis. Nederland het nieuwe 3e wereldland.

      /   Reply  / 
  3. ger servaes

    Gelijk hebben ze want het hoeft allemaal niet zo duur gemaakt te worden er is genoeg te besparen in dit land maar de kopstukken betalen gaat over de ruggen van de kleine man die zijn geld eerlijk verdient en niet zo als die rijke die maar steeds meer op hun bankrekening krijgen moeten wij eens proberen om de boel op te lichten dan wordt je gepakt als de grotste misdadiger.
    Als je ziet wat er jaarlijks aan medicijnen wordt weg gegooid dat is voor miloenen op jaarbasis,wat weg gegooid wordt aan incontinetie matriaal dat weggegooid wordt jaarlijks voor miljoenen rollators die nog opgeknapt konden worden die moeten maar naar polen waar zogenaamd armoedzaaiers er mee kunnen rondrennen.
    Ik kan nog wel verder gaan maar dan wordt dit lijstje wel erg lang
    groeten

      /   Reply  / 
    1. Karin

      Wat een schandalige reactie! Alsof mensen voor de lol rondjes rennen met een rolator in Polen. Niet alles over één kam scheren.

        /   Reply  / 
  4. Karin

    Ik vind het niet erg om een bijdrage te leveren, maar 7.50 per dag?? Dat geld kunnen wij niet eens per persoon uitgeven aan de dagelijkse boodschappen!! Schandalig!! Als 1 van mijn kinderen iets overkomt zijn ze hun bijbaantje kwijt, maar MOETEN wel dat bedrag ophoesten wat er niet is. Zelf loop ik door omstandigheden in de WAO en heb een inkomen dat gelijkstaat aan bijstandsniveau voor een alleenstaande. Ik heb het geld gewoonweg niet!

      /   Reply  / 
  5. Zogverzekeraar kiezen

    Het is nu afwachten welke zorgverzekeraar zal gaan inspelen op dit schandalige besluit van de overheid, door een oplossing te bieden voor mensen met behoefte aan loop middelen.

      /   Reply  / 
  6. René

    Dit was te verwachten Rutte heeft gewoon liggen te wachten om te kunnen toeslaan en de oude mensen in de hoek te drukken en de minima. Dit land zal nog dieper zinken als Griekenland en niemand die ons dan redden doet .Zoals Beatrix als zei wij moesten nog grotere offers doen brengen hahaha en wat doet zei dan met haar volgevreten vette zoon ons nog meer leeg zuigen en de hand open houden. Dat wijf bezit miljarden en deze kut bevolking doet er ook nog aan mee om ze nog meer geld in de reet te stoppen . Ik moet het doen met 880 euro netto iedere maand als ik alles heb betaalt blijft er niks meer over en die reizen de hele wereld af op onze kosten . Rutte weet niet hoe hij haar en die dikke varkenskop in de reet moet kruipen om maar punten te scoren wat een ziek en verrot land is dit ik hoop dat er een oorlog van komt en die smeerlappen allemaal de kloten opgaan .

      /   Reply  / 
  7. Marinus van der Lubbe

    Rutte, je bent een heulende linkse hond en ontiegelijke liegende smeerlap. Iedereen herinnert zich dat deze schoft Hitler onlangs een “groot staatsman” noemde. De landverrader. De laffe NWO euro-laaf. Het leven van een politicus is zijn woord waard en dat is niets in Marx’ geval.

    Goed punt René, oorlogen zijn van alle tijden, van elke eeuw..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>