5 Gezonde lunches voor lange autoritten & vakanties

wow

Nederlandse vakantiegangers reizen gemiddeld 10 uur met de auto naar hun vakantiebestemming in bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland, Zwitserland of Italië. Maar de grote vraag blijft tijdens deze reis: wat eet je in de tussentijd? Een tussendoortje of lunch hoeft niet altijd moeilijk of ongezond te zijn. 5 tips voor lekkere, gezonde en gemakkelijke bites om tijdens een autoreis mee te nemen op vakantie. Tegelijkertijd heb je meteen een antwoord op de ‘ik-heb-honger’-opmerking van de twee kleine kinderen op de achterbank.

1. Snackgroenten; zoals tomaatjes, stukjes komkommer, kleine worteltjes of repen paprika
Maak dit tussendoortje extra lekker met een zelfgemaakte yoghurtdip.

2. Zelfgemaakte smoothies
Maak de avond van tevoren een gezonde smoothie met alle fruit left-overs en vries ze in met aluminiumfolie eromheen. Op deze manier blijven de smoothies voor een langere tijd koel.

3. Handje vol noten
Noten of gedroogd fruit zijn goede vervangers voor snoep. Handig als je trek krijgt in iets kleins.

4. Salade in een weckpot
Tijdens de lange rit is het aan te raden een licht verteerbare salade als lunch mee te nemen. Een makkelijke manier voor het bewaren van een salade (fruit- of pastasalade) is de salade meenemen in een weckpot. Vul de pot laagje voor laagje met dressing, groenten en/of fruit, pasta, rucola/sla en sluit af met noten/pitten. Verpak de pot in aluminiumfolie om de salade lekker koel te houden.

5. Zelfgemaakte wraps als lunch
Ga eens voor een gezonde wrap als lunch. Makkelijk mee te nemen en simpel te beleggen met kipfilet, roomkaas, rookvlees of tonijnsalade.

“Bij La Place is alles vers. ‘Vandaag op het land, morgen in ons restaurant’ zeggen wij intern. Zo blijven de meeste vitaminen en mineralen behouden en is de smaak het best. Daarom willen wij vakantiegangers stimuleren om te kiezen voor verse en gezonde ingrediënten. Dat hoeft namelijk helemaal niet moeilijk te zijn, dat kun je bij La Place elke dag zien”, zegt Guido ten Hengel, senior inkoper bij La Place.
RECEPT: pastasalade caprese in een weckpot

Benodigdheden:
• 100 gram Pesto
• Klein handje vol cherry tomaten
• 100 gram mozzarella
• 150 gram penne pasta
• 20 gram pijnboompitten
• 40 gram rucola

Bereidingswijze
Breng water aan de kook in een steelpan en voeg hierbij de penne. Laat dit koken voor ongeveer 8 minuten lang. Giet de penne af, voeg wat olijfolie toe en laat de penne afkoelen. Was de cherrytomaten en snij deze in vieren. Hak de mozzarella in blokjes van circa 1 cm en was de rucola. Zet nu een kleine koekenpan op een hoogvuur, bak de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn en leg ze daarna op een bord om af te koelen.

Als alles afgekoeld is pak je een schone weckpot en doe je hierin als eerst de pesto. Leg nu de cherrytomaatjes erin en daarna de mozzarella. Voeg nu de penne toe en als laatste de pijnboompitten. Sluit de deksel goed af en stop het in de koelkast.

Deze salade is lekker koud, voor onderweg. Onderweg geen honger? Je kan hem bij aankomst op je vakantiebestemming ook om toveren tot een warme pasta pesto door hem even in een koekenpan te verwarmen.

Bron: La Place

1

Lees ook:‘Mediterraan dieet beschermt tegen hooikoorts’
Lees ook:Betaalbare superfoods
Lees ook:Feel good, eet vezels
Lees ook:100% pasta, 70% minder koolhydraten
Lees ook:Gezonde Valentijnskwarktaart ♥

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>