Heb je je ooit afgevraagd waarom je een appel beter niet kunt schillen? Omdat in de schil nou net de gezondste bestanddelen zitten: antioxidanten die je mogelijk kunnen beschermen tegen hart- en vaatziekten en verschillende vormen van kanker.
Wetenschappers van de universiteit van Wisconsin bestudeerden wat er gebeurt met
kankercellen als ze in contact komen met een extract van de schil
van een Gala appel.
Wat bleek: prostaat- en borstkankercellen groeiden trager en overleefden minder lang nadat ze behandeld waren met het extract. Ook nam het marpine-niveau toe, een proteïne dat de groei van tumoren helpt te onderdrukken.
Volgende keer de appel maar niet schillen dus!
Bron: Daily Mail
Lees ook:‘Een appel per dag houdt borstkanker weg’
Lees ook:Een appel per dag verkleint de kans op darmkanker
Lees ook:Recordopbrengt Gala voor kankerbestrijding
Lees ook:Fruit gezonder mét schil
Lees ook:Broccoli kan mogelijk borstkanker stoppen