Is chocola gezonder dan fruit?

Chocolade zou gezonder zijn dan de meeste fruitsappen. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers. Ik geloof het maar al te graag!

In chocolade zouden meer gezonde ingrediënten zitten zoals antioxidanten en polyfenolen dan in fruitsap. Daarmee zou chocolade, en dan vooral van het pure soort, een goede bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten en kanker.

Dat schrijven onderzoekers van het Hershey Centre for Health & Nutrition. Nu is dat een onderzoeksinstituut dat als doel heeft onderzoek te doen naar de gezonde effecten van onder andere cacao, chocolade en noten. Maar goed, de studie is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Chemistry Central Journal, dus laten we ze het voordeel van de twijfel geven…

De onderzoekers ontdekten dat donkere chocolade veel meer antioxidanten en polyfenolen bevat dan fruitsoorten die bekend staan als Superfruit, zoals onder andere acai bessen, granaatappels en cranberries.

Antioxidanten (polyfenolen zijn plantaardige antioxidanten) gaan het natuurlijke oxidatieproces van het lichaam tegen en beschermen zo de lichaamscellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Zo zouden ze mogelijk ziekten kunnen voorkomen, zoals hart- en vaatziekten en kanker.

De wetenschappers raden wel af de chocolade niet te verwarmen, want dan verdwijnen vrijwel alle gezonde eigenschappen.

Bron: The Telegraph

 

Lees ook:Pure chocola goed voor cholesterol
Lees ook:Paarse tomaat is extra gezond
Lees ook:Popcorn goed voor de lijn én je hart
Lees ook:Antioxidanten kunnen kanker juist bevorderen
Lees ook:Bosbessen gaan de strijd met overgewicht aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>