Te veel medicijnen worden verspild

Cijfers wijzen uit dat ruim drie procent van de voorgeschreven medicijnen worden weggegooid. Door zuiniger voor te schrijven is deze verspilling terug te dringen, aldus minister Hoogervorst van Volksgezondheid. Hij vindt het uit doelmatigheidsoogpunt zinvol om dure middelen wekelijks te leven, zoals nu bij sommige apotheken gebeurt.

Bron: Zorgkrant.nl

Lees ook:CVZ: dure medicijnen voorlopig vergoeden
Lees ook:Niet iedereen krijgt nog het beste medicijn
Lees ook:Artsen willen fonds voor onverzekerden
Lees ook:Dankzij Schippers worden dure medicijnen goedkoper
Lees ook:Moeten we medelijden hebben met noodlijdende apotheken?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Te veel medicijnen worden verspild

  1. H Wildekamp

    Niet alleeen in de ziekenhuizen gaan veel medicijnen onnodig verloren en worden moeiteloos weg gegooid. Wat denkt u bij particulieren en in tehuizen waar de mensen overlijden daar gaan zakken vol terug naar de vuilnisbak of afvalbak bij de apotheek.Het zijn allemaal medicijnen waar ander mensen weer mee geholpen kunnen worden,maar dat kost wat moeite en er word te weinig aan verdiend , ja ook die apotheker is commercieel in gesteld. Met een beter beleid kan men miljoenen besparen in de gezondheidszorg. Nee maak de eigenbijdrage maar duurder dat is veel gemakkelijker en kost niet zoveel moeite.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>