Pas op voor sterke zonkracht vandaag!

KWF Kankerbestrijding waarschuwt voor de sterke zonkracht vandaag. Het KNMI meet vandaag Zonkracht 7 en dat betekent dat je in een kwartier al flink kunt verbranden.

Zonkracht 7 is een van de hoogste zonkrachtwaarden in Nederland. De zonkracht, die in Nederland varieert van 0 tot 8, geeft aan hoe lang iemand gemiddeld zonder zonbescherming de zon in kan. Bij zonkracht 7 kun je in een kwartier al flink verbranden.

Zeker bij deze eerste hoge zonkrachtdagen, als de huid nog nauwelijks gewend is aan de zon, is het volgens KWF Kankerbestrijding extra belangrijk om je goed te beschermen. De organisatie gaat daarom vandaag met groot materieel de stranden op om mensen op een vrolijke en ludieke manier te waarschuwen voor extra verbrandgevaar.

KWF Kankerbestrijding wil iedereen laten genieten van de zon, maar wel zonder te verbranden. Want hoe vaker je verbrandt, hoe groter de kans op huidkanker.

Lees ook:Niet verbranden vandaag!
Lees ook:Gevaarlijk sterke zonkracht in Nederland
Lees ook:‘Waarschuwing voor hoge zonkracht’
Lees ook:Zon bereikt maximale kracht van 8
Lees ook:Veel animo voor zonkrachtalarm Kankerbestrijding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>