Veel animo voor zonkrachtalarm Kankerbestrijding


In een jaar tijd hebben ruim 3500 mensen zich opgegeven voor het zonkrachtalarm van de KWF Kankerbestrijding. De deelnemers krijgen ‘s ochtends een sms als de zonkracht, een maat voor de sterkte van ultraviolet zonlicht, naar verwachting sterker wordt dan zeven.

De huid van de gemiddelde Nederlander verbrandt snel bij die zonkracht. Volgens een woordvoerster van de stichting zit er een stijgende lijn in het aantal mensen dat de alarmberichtjes op hun mobiele telefoon wil ontvangen. De kankerbestrijding hoopt dat mensen door de sms’jes bewuster omgaan met de zon.

In een normaal jaar is de zon kracht ongeveer tien dagen hoger dan zeven. Dit jaar is de zonkracht pas twee keer tot zeven gekomen. De hoeveelheid UV hangt af van wolken, vocht en stof in de atsmosfeer, reflectie aan de grond (bijvoorbeeld van water, sneeuw of wit zand) en de dikte van de ozonlaag.

Bron: Trouw.nl

Lees ook:Gevaarlijk sterke zonkracht in Nederland
Lees ook:Zon bereikt maximale kracht van 8
Lees ook:Pas op voor sterke zonkracht vandaag!
Lees ook:Niet verbranden vandaag!
Lees ook:‘Waarschuwing voor hoge zonkracht’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>