Beschermend cadiovasculair effect alchohol sterker bij mannen


Uit Deens onderzoek is gebleken dat het effect van alcohol op het ontstaan van hart- en vaataandoeningen bij mannen groter is dan bij vrouwen.

Voor vrouwen geldt dat zij die minstens één maal per week alcohol drinken, een kleinere kans op hart- en vaatziekten hebben dan vrouwen die minder vaak drinken. Bij vrouwen die vaker drinken, treedt echter geen verdere risicodaling op. Wel is er bij vrouwen een sterker effect te zien van méér drinken.

Bij mannen is het andersom: váker is belangrijker dan méér. Een hogere frequentie levert dus een groter voordeel op dan een grotere hoeveelheid. Mannen die dagelijks alcohol drinken, hebben het laagste risico. Het onderzoek staat deze week in het British Medical Journal. Er namen ruim 50.000 personen aan deel die bij het begin van het onderzoek geen hart- en vaatziekten hebben.

Bron: MediLingua.nl

Lees ook:Glaasje alcohol heel goed voor vrouwen
Lees ook:‘Niet meer dan 1 glas alcohol per dag voor vrouwen’
Lees ook:Alcohol tijdens de zwangerschap? Niet doen!
Lees ook:‘Vroeg drinken is erfelijk’
Lees ook:Intelligente mensen vaker aan de alcohol

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>