Onontkoombaar.. zichtvermindering

33992Vroeg of laat krijg vrijwel iedereen in zijn of haar leven er helaas mee te maken: zichtvermindering. Langzaam maar zeker ga je met één of beide ogen minder zien. Soms gaat het ook plotseling heel snel. Er kunnen overigens heel veel verschillende oorzaken zijn van deze gezichtsvermindering. Over het algemeen ligt het echter aan de ogen zelf. Gelukkig zijn er vandaag de dag tal van oplossingen om ervoor te zorgen dat je toch nog een uitstekend zicht hebt. Wanneer je zicht vermogen helemaal verdwijnt, zijn er zelfs nog andere handige hulpmiddelen om je te helpen in je leven. Hieronder worden enkele hulpmiddelen op een rijtje gezet.

Verminderd zicht

Wanneer je ogen achteruit gaan, kun je het beste langs een opticien gaan. Daar worden je ogen opgemeten en aan de hand daarvan kunnen ze je vertellen of je een bril en/of lenzen nodig hebt en zo ja op welke sterkte. Vervolgens ben je helemaal vrij om te kiezen wat je wil. Sommigen kiezen bijvoorbeeld voor weeklenzen bij Eyelens.nl maar andere wisselen het liefst elke dag hun lezen. Iedere soort lenzen heeft weer eigen voordelen. Zoek dit goed uit voordat je een keuze maakt voor weeklenzen, daglenzen of een andere soort. Natuurlijk kun je ook voor een bril kiezen. Ook deze zijn alle soorten en maten beschikbaar.

Hulpmiddelen bij nog minder zicht

Wanneer je zicht nog verder achteruit gaat, verandert ook de sterkte van je lenzen of bril. Soms helpt zelfs dat niet meer en dat kan een behoorlijke invloed op je leven hebben. Gelukkig zijn er ook dan nog hulpmiddelen waardoor je alsnog gewoon de straat op kan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan blindenstokken. Met deze blindenstokken kun je, zelfs als je nauwelijks nog iets ziet, gewoon over straat. Blindenstokken vormen eigenlijk een soort extra arm waarmee je op straat voelt. Of wat dacht je van een blindengeleidehond die jouw ogen vervangt wanneer je niet meer zo goed ziet? Juist door deze hulpmiddelen zorg je ervoor dat je gewoon nog mee kunt blijven doen in het leven, ook wanneer je zicht minder wordt of zelfs helemaal verdwijnt!

Geen reacties // Reageer