Rubriek: Mexicaanse griep

Wie krijgt er voorrang bij een grieppandemie?

Als deze winter zich een grieppandemie voordoet, zijn we dan goed voorbereid, ook in ethisch opzicht? Staat er vast wie er in geval van uiterste nood voorrang krijgt bij behandeling? Op dit moment niet, maar om in crisissituaties persoonlijke willekeur te voorkomen moet dat in een protocol vastgelegd worden, stelt het Centrum voor Ethiek en

Lees verder...

Het staartje van de griepepidemie

Om je heen is er misschien nog weinig van te merken, maar het aantal mensen met de griep daalt nu flink. Er is officieel nog wel sprake van een griepepidemie, maar het is duidelijk het staartje ervan. In week 8 meldden zich 52 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts. Een week eerder

Lees verder...

Griepepidemie zwakt verder af

Het aantal griepgevallen in ons land neemt af. In week 7 meldden zich gemiddeld 60 op de 100.000 inwoners met griepklachten bij de huisarts. Een week eerder waren dat er nog 70. Ook zijn er voor het eerst sinds oktober geen sterfgevallen als gevolg van influenza A(H1N1) 2009, ofwel de Mexicaanse griep.

Lees verder...

Griep stabiliseert zich

De milde griepepidemie in ons land lijkt zich te stabiliseren. In week 6 meldden zich 71 op de 100.000 mensen met griepklachten bij de huisarts. Dat zijn er even veel als de week daarvoor. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het Nivel.

Lees verder...

Griepepidemie lijkt over hoogtepunt heen

De piek van de griepepidemie lijkt bereikt. Het aantal mensen met griep neemt langzaam af, zo meldt het onderzoeksinstituut Nivel. Vorige week meldden zich 71 mensen op de 100.000 inwoners met griepklachten bij de huisarts. Een week eerder waren dat er nog 89.

Lees verder...

Opnieuw 5 griepdoden

Vorige week zijn er vijf mensen overleden aan de gevolgen van het Influenza A(H1N1) 2009-virus, in de volksmond bekend als de Mexicaanse griep. Dat heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vandaag bekendgemaakt. Het totaal aantal sterfgevallen deze winter komt daarmee op 25.

Lees verder...