Rubriek: Algemeen

Algemene berichten over gezondheid die niet direct in een andere categorie onder te brengen zijn

Trumps budget rampzalig voor aidsbestrijding

President Trump beloofde de aidsbestrijding wereldwijd niet in gevaar te brengen, maar doet dat toch door fors te bezuinigen op de Amerikaanse bijdrage. Dat stelt hij voor in zijn nieuwe budget voor 2018, dat aan het Congres is gepresenteerd.

Lees verder...

Ongezond: mondpiercing

Best veel jongeren (en ook ouderen) hebben een mondpiercing. Dit is overigens niet supergezond voor je gebit. Wist je dat een dergelijke piercing kans geeft op terugtrekkend tandvlees of afgebroken stukjes tand of kies?

Lees verder...

Muggenalert gaat ons beschermen

Jaarlijks worden 500 miljoen mensen ziek van een muggenbeet en overlijden er rond de 2,7 miljoen aan. Enkele organisaties hebben de Global Mosquito Alert gelanceerd, meldt de site NatureToday.

Lees verder...

Kinderen willen sigaret weren van de sportclub

  Kinderen willen niet dat er gerookt wordt op hun sportclub. De Hartstichting deed onderzoek om erachter te komen hoe kinderen roken op de sportclub ervaren. Een overgrote meerderheid (90%) vindt dat hun sportvereniging rookvrij moet worden.

Lees verder...

Bibian Mentel start wandelmarathon voor KWF

Paralympisch snowboardkampioen Bibian Mentel start een wandelmarathon van 42 kilometer voor de tv-show Marathon tegen kanker van KWF Kankerbestrijding. Afgelopen maand is ze voor de achtste keer schoon verklaard van kanker. Ondanks haar prothese, wandelt ze uit dankbaarheid op woensdag 17 mei mee in de stoet van Amsterdam naar Alkmaar. Daarmee wil ze zo veel

Lees verder...

Aanstaande vrijdag blijft Nederland massaal in bed liggen

Woensdag 26 april. Nederlanders die op Koningsdag iets te diep in het glaasje hebben gekeken kunnen de dag erna met een gerust hart in bed blijven liggen. Matt Sleeps lanceert namelijk een Smoesjes Generator die het mogelijk maakt om met één muisklik een kant-en-klaar smoesje te versturen naar je baas.

Lees verder...

Colloidaal zilver

Wat is colloïdaal zilver? Colloïdaal zilver is eigenlijk een vloeibare materie die bestaat uit microscopisch kleine zilverdeeltjes. Deze worden in puur water onder spanning gehouden door een kleine lading die op elk partikeltje inwerkt. De perfecte grootte van deze zilverdeeltjes in het colloïde is 0.005 tot 0.015 microns diameter. De deeltjes zijn elektrisch geladen zodat

Lees verder...