Rubriek: Algemeen

Algemene berichten over gezondheid die niet direct in een andere categorie onder te brengen zijn

Calorieën tellen is onzin volgens William Cortvriendt

Goed nieuws!! Roomboter mag. Lightproducten zijn ongezond! Aardappels mogen, lekker met jus. Wel alles vers halen. Geen pakjes. Dit klinkt toch als muziek in je oren. Dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten verkondigen al tientallen jaren grove onjuistheden over de oorzaken van overgewicht en hoe we kunnen afvallen.

Lees verder...

Minder hoofdpijn dankzij een hortensia in huis

Heb je regelmatig koppijn? Planten zijn goed voor je. Een kamerhortensia is meer dan een mooie plant vol bloemen. Onderzoekers van Fytagoras Plant Science uit Leiden tonen aan dat de plant een gezond binnenklimaat bevordert.

Lees verder...

Word ook een happy nurse

Uitzendbureau en thuiszorgorganisatie HappyNurse gaat de uitdaging aan om de komende maanden 785 nieuwe medewerkers te vinden in heel Nederland. Gaat dat lukken? HappyNurse laat zien hoe het met deze uitdaging omgaat.

Lees verder...

50+ ers maken zich niet druk over hun gezondheid

Een kleine minderheid van de 50-plussers denkt een zeer hoge leeftijd te bereiken. 11% van een ondervraagde groep uit deze leeftijdsgroep verwacht de respectabele leeftijd van 100 jaar te halen en bijna 40%  verwacht 90 te worden.

Lees verder...

Pubers hangen liever op de bank

Het volgende is vast heel herkenbaar voor ouders van pubers. Ruim twee derde van de Nederlandse pubers verkiest chillen met vrienden en bankhangen boven sporten.

Lees verder...

Pas op met zelfgeplukte paddestoelen

Ze zien er prachtig uit, maar ze kunnen zoveel schade aanrichten: paddestoelen. In 2017 is het aantal vergiftigingen na het eten van paddenstoelen bizar veel gestegen.

Lees verder...

Baby’s en peuters lopen grootste risico op brandwondenongeval

Baby’s en peuters worden vaker dan andere leeftijdsgroepen met ernstige brandwonden opgenomen in een Nederlands brandwondencentrum (Groningen, Beverwijk en Rotterdam). Uit onderzoek[1] blijkt dat kinderen vanaf 7 maanden vaker brandwonden oplopen, met een piek bij kinderen tussen de 12 en 18 maanden.

Lees verder...

Volledig verlamde patiënt brengt zijn levensverhaal

Op een zonnige zondagmorgen in februari 2008 verandert het leven van de succesvolle expat Paul Trossèl (1971) en zijn zwangere vrouw Arianne (1972) volledig. Terwijl zij staat te douchen en hun zoontje televisie kijkt, krijgt hij op de bank een hersenstaminfarct. Hij ontwaakt weken later als gevangene van zijn eigen lichaam. Zijn geest is nog

Lees verder...

Het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ met Irene Moors

Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors is geslaagd voor haar herhalingsles EHBO. “Het is fijn om te voelen dat ik nog weet wat te doen in noodsituaties,” aldus een tevreden Irene. Met haar herhaling op zak is ze helemaal klaar voor de presentatie van het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’, dat het Rode Kruis op 9 september wil verbreken.

Lees verder...

Tandbederf onder kinderen neemt wereldwijd nog steeds toe

Je tanden stralend wit poetsen en tegelijkertijd iets goeds voor een ander doen, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan! Een gezond gebit, fraai gestylde badkamer én een goed gebaar; de nieuwe Nano Range mondverzorgingsproducten van WhiteWash toveren op drie manieren een mooiere glimlach op je gezicht.

Lees verder...

De belevingscabine maakt dromen waar

Terug naar de straat waar je geboren bent, een tocht tussen olifanten maken of een concert van je favoriete band bijwonen. Belevenissen die voor mensen met een beperking vaak onmogelijk zijn.

Lees verder...