Rubriek: Algemeen

Algemene berichten over gezondheid die niet direct in een andere categorie onder te brengen zijn

Pas op met zelfgeplukte paddestoelen

Ze zien er prachtig uit, maar ze kunnen zoveel schade aanrichten: paddestoelen. In 2017 is het aantal vergiftigingen na het eten van paddenstoelen bizar veel gestegen.

Lees verder...

Baby’s en peuters lopen grootste risico op brandwondenongeval

Baby’s en peuters worden vaker dan andere leeftijdsgroepen met ernstige brandwonden opgenomen in een Nederlands brandwondencentrum (Groningen, Beverwijk en Rotterdam). Uit onderzoek[1] blijkt dat kinderen vanaf 7 maanden vaker brandwonden oplopen, met een piek bij kinderen tussen de 12 en 18 maanden.

Lees verder...

Volledig verlamde patiënt brengt zijn levensverhaal

Op een zonnige zondagmorgen in februari 2008 verandert het leven van de succesvolle expat Paul Trossèl (1971) en zijn zwangere vrouw Arianne (1972) volledig. Terwijl zij staat te douchen en hun zoontje televisie kijkt, krijgt hij op de bank een hersenstaminfarct. Hij ontwaakt weken later als gevangene van zijn eigen lichaam. Zijn geest is nog

Lees verder...

Het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’ met Irene Moors

Rode Kruis-ambassadeur Irene Moors is geslaagd voor haar herhalingsles EHBO. “Het is fijn om te voelen dat ik nog weet wat te doen in noodsituaties,” aldus een tevreden Irene. Met haar herhaling op zak is ze helemaal klaar voor de presentatie van het Wereldrecord ‘grootste EHBO-les’, dat het Rode Kruis op 9 september wil verbreken.

Lees verder...

Tandbederf onder kinderen neemt wereldwijd nog steeds toe

Je tanden stralend wit poetsen en tegelijkertijd iets goeds voor een ander doen, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Maar het kan! Een gezond gebit, fraai gestylde badkamer én een goed gebaar; de nieuwe Nano Range mondverzorgingsproducten van WhiteWash toveren op drie manieren een mooiere glimlach op je gezicht.

Lees verder...

De belevingscabine maakt dromen waar

Terug naar de straat waar je geboren bent, een tocht tussen olifanten maken of een concert van je favoriete band bijwonen. Belevenissen die voor mensen met een beperking vaak onmogelijk zijn.

Lees verder...

Fajah Lourens steunt Voedselbank

Actrice, model en dj Fajah Lourens wordt de nieuwe ambassadrice van Stichting Kinderen van de Voedselbank. Lourens groeide op in een eenoudergezin en weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het voor kinderen kan zijn wanneer hun ouders niet of nauwelijks kunnen rondkomen.

Lees verder...

Onze jeugd is te dik….

Sinds de komst van de Gezonde Schoolkantine, geïnitieerd door het Voedingscentrum, is er al een hoop verbeterd ten aanzien van gezondere tussendoortjes.

Lees verder...

Leven met chronische pijn

Wist je dat meer dan 2.000.000 Nederlanders en meer dan 750.000 Vlamingen chronische pijn. hebben? Dat heeft grote gevolgen voor hun leven.

Lees verder...

Wereld Bloeddonordag 14 juni –

Ruim 343.000 Nederlanders hebben vorig jaar zo’n 726.508 bloeddonaties mogelijk gemaakt. Per 1.000 inwoners zijn er 20,21 donors. Op 14 juni tijdens Wereld Bloeddonordag worden de donors wereldwijd bedankt voor hun belangeloze bijdrage.

Lees verder...