Calorieën tellen is onzin volgens William Cortvriendt

Schermafbeelding 2018-01-20 om 10.34.42

Goed nieuws!! Roomboter mag. Lightproducten zijn ongezond! Aardappels mogen, lekker met jus. Wel alles vers halen. Geen pakjes. Dit klinkt toch als muziek in je oren.

Dieetgoeroes en verkopers van dieetproducten verkondigen al tientallen jaren grove onjuistheden over de oorzaken van overgewicht en hoe we kunnen afvallen. Zelfs de officiële gezondheidsinstanties, artsen en diëtisten maken zich hier schuldig aan. Hun advies ‘meer bewegen en minder eten’ faalt in nagenoeg 100% van de gevallen en is de grootste medische misser ooit.

Overgewicht en obesitas spelen de rol van de spreekwoordelijke ‘kanarie in de kolenmijn’ en waarschuwen voor het ontstaan van ziekten zoals diabetes, hart- en vaatziekten gewrichtsaandoeningen, dementie en kanker. In zijn boek Lichter ontrafelt de Nederlandse arts William Cortvriendt op basis van honderden wetenschappelijke publicaties de echte oorzaken van vetzucht en legt hij uit hoe we wel blijvend een gezond gewicht terugkrijgen. William Cortvriendt (1956) is arts, columnist voor onder meer HP/De Tijd en schreef verschillende bestsellers, op basis waarvan in 2016 de succesvolle televisiereeks Hoe word ik 100 is gemaakt, die in totaal zes miljoen keer is bekeken.

Cortvriendt zorgde ervoor dat de deelnemers van de televisieserie – die allen leden aan vetzucht en ernstige complicaties zoals diabetes en hart- en vaatziekten – binnen 5 maanden hun overgewicht verloren en vaak volledig herstelden en zich weer gezond voelden. De medicatie zoals insuline, middelen tegen hoge bloeddruk, pijnstillers en cholesterolverlagers kon worden afgebouwd of zelfs helemaal gestopt.

‘Ik heb ademloos geluisterd naar William Cortvriendt’. Pieter van den Hoogenband – De Telegraaf 2016.

‘Lichter is een uitermate boeiend en helder geschreven boek dat hardnekkige dogma’s en mythes betreffende overgewicht weerlegt.’ Kris Verburgh, arts en auteur van ‘De voedselzandloper’ en ‘Veroudering vertragen’.

‘Ik ben 35 kilo overgewicht kwijtgeraakt’. John van der Heiden, deelnemer aan de tv serie ‘Hoe word ik 100’.

‘William Cortvriendt schittert op het gebied van medisch onderzoek’. Foreword Reviews/Clarion Review. ‘Mijn gewicht ging van 143 naar 93 kilo’. Lesley Williams, deelnemer aan de tv serie ‘Hoe word ik 100’.

Boek: LICHTER

auteur: William Cortvriendt

verschijningsdatum 24 januari 2018

Luister hier naar een interview met William Cortvriendt

Lees ook:Tekort aan vitamine D verhoogt kans op borstkanker
Lees ook:Musthave boek over gezondheid: ‘Hoe word je 100?’
Lees ook:‘Overheid en Hartstichting zelf schuldig aan stijging hartproblemen’
Lees ook:Verdubbeling aantal mensen met diabetes
Lees ook:Alleen ernstig overgewicht blijkt dodelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>