Rubriek: Actualiteiten

Het laatste nieuws op het gebied van gezondheid

Vooral kleintjes geveld door nare griep

De griep heerst nog steeds helaas. Echter lijkt de epidemie haar hoogtepunt te hebben bereikt. Het aantal gevallen lijkt niet meer te stijgen. Het zijn vooral kinderen van nul tot vier die ziek worden.

Lees verder...

Stuur jij weleens een beterschapskaartje?

Een flinke verkoudheid is misschien niet direct een aanleiding om in de pen te klimmen, maar wanneer iemand wat langer uit de running is, lijkt een kaartje toch op zijn plaats. De vraag is alleen:  Stuur jij weleens een beterschapskaartje?

Lees verder...

Oppassen met bewerkt vlees

De conclusie dat eten van bewerkt vlees kankerverwekkend is en het nuttigen van rood vlees mogelijk kanker kan opwekken, heeft maandag 26 oktober 2015 voor veel opschudding gezorgd.

Lees verder...

Gebruik je smartphone om gezond te blijven

Gezondheid is misschien wel het belangrijkste wat er is. Zonder gezondheid geen geluk dus doet vrijwel iedereen zijn best om gezond te blijven. Ook de overheid wil vanaf 2013 een gezondere levensstijl actief gaan promoten. D66 en CDA pleiten daarnaast voor een speciale ambassadeur die zich moet inzetten voor een gezonder leven van de Nederlander.

Lees verder...

Soja aanbevolen om kans op sterfte of terugval borstkanker te doen dalen

Soja verhoogt overlevingskans voor patiënten met borstkanker met 29%  Voor het eerst in de wetenschappelijke literatuur wordt het gebruik van soja aangemoedigd om de kans op sterfte of terugval van borstkanker te doen dalen. Uit analyses van meer dan 11.000 borstkankerpatiënten blijkt dat een dagelijkse portie soja de overlevingskans met 29 procent verhoogt en de

Lees verder...

Gelukkig nieuwjaar!!!

Gezondheid.blog,nl wenst iedereen een heel gelukkig en vooral gezond 2013. Dat al je wensen mogen uitkomen, het geluk je toekomt en je vooral gezond blijft. Want dat is uiteindelijk waar het allemaal om draait!!!

Lees verder...

Online Oogtest maakt zichtklachten helder

Eén op de 10 Nederlanders heeft nog nooit zijn ogen laten testen. Bij jongeren onder de twintig is dit zelfs één op drie. Uit eerder onderzoek van optiekketen Pearle blijkt dat veel Nederlanders een bezoek aan de opticien uitstellen. Bijna de helft van de Nederlanders loopt te lang door met zichtklachten. Maar dat hoeft nu

Lees verder...

Kinkhoest in 2012 heviger dan andere jaren

De kinkhoestepidemie in Nederland was dit jaar heviger en langduriger dan andere jaren. Het aantal gevallen van kinkhoest vertoont elke drie tot vier jaar wel een piek. De epidemie van 2012 is daardoor niet onverwacht, maar toch heftiger dan de voorgaande epidemie in 2007/2008, meldt het tijdschrift Huisarts en Wetenschap.

Lees verder...