Rubriek: Kinderen

Berichten over kinderen en gezondheid

Laat je kind safe zwemmen

Zwemmen hartstikke leuk……maar oh wat eng ook soms met kids. Steeds meer ouders ontdekken de voordelen van een drijfpakje ten  opzichte van zwembandjes.

Lees verder...

Liefde laat kinderen beter groeien

Liefde….betere voeding bestaat er niet. Wist je dat kinderen beter groeien in een omgeving waar liefde heerst? Dat stelt groeideskundige prof. Henk Visser van het Erasmus MC-Sophia. In zijn boek ’Vijftig jaar Geneeskunde’ beschrijft de heer Visser de invloed van psychische factoren op de groei.

Lees verder...

Kinkhoest in 2012 heviger dan andere jaren

De kinkhoestepidemie in Nederland was dit jaar heviger en langduriger dan andere jaren. Het aantal gevallen van kinkhoest vertoont elke drie tot vier jaar wel een piek. De epidemie van 2012 is daardoor niet onverwacht, maar toch heftiger dan de voorgaande epidemie in 2007/2008, meldt het tijdschrift Huisarts en Wetenschap.

Lees verder...

Nieuwe alcoholpoli voor jongeren

Jonge comazuipers in de regio Rotterdam kunnen voortaan terecht bij de alcoholpoli van het Maasstad Ziekenhuis. Eerdere pilots van alcoholpoli’s in Delft, Eindhoven, Hoorn, Leeuwarden en Veldhoven hebben aangetoond dat met intensieve begeleiding van de jongeren herhaling of verdere verslavingsproblemen kunnen worden voorkomen.

Lees verder...

Babysterfte rond geboorte gehalveerd

De babysterfte in Nederland is sinds 2004 met de helft afgenomen. Dat komt doordat de zorg rondom zwangerschap en geboorte sterk is verbeterd, schrijft minister Edith Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer. De conclusies komen uit de marktscan ‘Zorg rondom zwangerschap en geboorte’ van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Lees verder...

Hoe leer je kinderen groente eten?

Het is geen nieuws dat de meeste mensen de aanbevolen 200 gram groente per dag niet halen. Voor kinderen is dat niet anders. Heel wat ouders voeren elke avond weer het gevecht om er wat groen in te krijgen. Dat is misschien lastig en vervelend, maar wel belangrijk voor hun gezondheid. ‘Volhouden, variëren en zo

Lees verder...

Kinderen met Downsyndroom ervaren pijn niet anders

Verstandelijk gehandicapte kinderen gedragen zich bij pijn anders dan sommige zorgverleners en ouders verwachten. Deze kinderen kunnen vaak niet goed zelf aangeven dat ze pijn hebben en hoeveel pijn ze hebben. Maar onderzoeker Bram Valkenburg ontdekte dat ze pijn niet anders ervaren dan hun broer of zus. Valkenburg promoveert op 30 november op zijn onderzoek

Lees verder...