Laat je kind safe zwemmen
Zwemmen hartstikke leuk……maar oh wat eng ook soms met kids. Steeds meer ouders ontdekken de voordelen van een drijfpakje ten opzichte van zwembandjes.
Lees verder...Zwemmen hartstikke leuk……maar oh wat eng ook soms met kids. Steeds meer ouders ontdekken de voordelen van een drijfpakje ten opzichte van zwembandjes.
Lees verder...Liefde….betere voeding bestaat er niet. Wist je dat kinderen beter groeien in een omgeving waar liefde heerst? Dat stelt groeideskundige prof. Henk Visser van het Erasmus MC-Sophia. In zijn boek ’Vijftig jaar Geneeskunde’ beschrijft de heer Visser de invloed van psychische factoren op de groei.
Lees verder...De kinkhoestepidemie in Nederland was dit jaar heviger en langduriger dan andere jaren. Het aantal gevallen van kinkhoest vertoont elke drie tot vier jaar wel een piek. De epidemie van 2012 is daardoor niet onverwacht, maar toch heftiger dan de voorgaande epidemie in 2007/2008, meldt het tijdschrift Huisarts en Wetenschap.
Lees verder...Jonge comazuipers in de regio Rotterdam kunnen voortaan terecht bij de alcoholpoli van het Maasstad Ziekenhuis. Eerdere pilots van alcoholpoli’s in Delft, Eindhoven, Hoorn, Leeuwarden en Veldhoven hebben aangetoond dat met intensieve begeleiding van de jongeren herhaling of verdere verslavingsproblemen kunnen worden voorkomen.
Lees verder...Bij meer dan 95% van de kinderen met chronische buikpijn kan de pijn verholpen worden. Dit blijkt uit onderzoek van promovenda Carolien Gijsbers, kinderarts maag-, darm- en leverziekten.
Lees verder...Toekijken hoe je eigen kindje met een keizersnee ter wereld komt. Dat kan vanaf volgend jaar in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven, meldt het Algemeen Dagblad.
Lees verder...De babysterfte in Nederland is sinds 2004 met de helft afgenomen. Dat komt doordat de zorg rondom zwangerschap en geboorte sterk is verbeterd, schrijft minister Edith Schippers (VWS) aan de Tweede Kamer. De conclusies komen uit de marktscan ‘Zorg rondom zwangerschap en geboorte’ van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).
Lees verder...Het is geen nieuws dat de meeste mensen de aanbevolen 200 gram groente per dag niet halen. Voor kinderen is dat niet anders. Heel wat ouders voeren elke avond weer het gevecht om er wat groen in te krijgen. Dat is misschien lastig en vervelend, maar wel belangrijk voor hun gezondheid. ‘Volhouden, variëren en zo
Lees verder...Steeds meer kinderen slikken antipsychotica. In 2007 slikten 13.000 kinderen onder de 17 jaar deze medicijnen tegen ernstige psychiatrische problemen, in 2012 zijn dat er ruim 16.000. Dat meldt RTL Nieuws.
Lees verder...Artsen moeten terughoudend zijn met röntgenfoto’s en CT-scans bij zwangere vrouwen en jonge kinderen. De ioniserende straling die daarbij vrijkomt kan de kans op kinderleukemie vergroten. Dat adviseert de Gezondheidsraad in vandaag verschenen rapport.
Lees verder...De GGD en het Voedingscentrum waarschuwen ouders voor energiesnoepjes voor kinderen. In de snoepjes – Napoleon Energy – zit namelijk cafeïne en daar kunnen kinderen erg onrustig van worden.
Lees verder...Verstandelijk gehandicapte kinderen gedragen zich bij pijn anders dan sommige zorgverleners en ouders verwachten. Deze kinderen kunnen vaak niet goed zelf aangeven dat ze pijn hebben en hoeveel pijn ze hebben. Maar onderzoeker Bram Valkenburg ontdekte dat ze pijn niet anders ervaren dan hun broer of zus. Valkenburg promoveert op 30 november op zijn onderzoek
Lees verder...Wetenschappers van het Emma Kinderziekenhuis AMC hebben voor het eerst aangetoond dat baby’s besmet raken met hiv doordat ze tijdens de bevalling bloed of slijm van de moeder inslikken. De hiv-gevoelige cellen bij baby’s zitten niet in het bloed, zoals werd verondersteld, maar alleen in het darmslijmvlies.
Lees verder...De leeftijd waarop jongeren sigaretten of shag mogen kopen gaat omhoog van 16 naar 18 jaar. Het kabinet heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel van staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid.
Lees verder...Een op de drie aanstaande moeders weet niet dat een te vroeg geboren kind risico’s met zich mee brengt. Dat blijkt uit een wereldwijd onderzoek naar vroeggeboorte waaraan bijna 2000 jonge ouders uit 19 landen hebben deelgenomen.
Lees verder...