Moeder mag meekijken tijdens keizersnee


Toekijken hoe je eigen kindje met een keizersnee ter wereld komt. Dat kan vanaf volgend jaar in het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven, meldt het Algemeen Dagblad.

De chirurg laat dan vlak voor de geboorte het doek zakken, zodat de ouders kunnen zien hoe de baby uit de buik wordt gehaald. Vervolgens wordt de baby direct op de borst van de moeder gelegd, zoals bij een natuurlijke bevalling ook gebruikelijk is.

Die eerste momenten samen zijn heel belangrijk voor de hechting tussen moeder en kind, weten artsen. Bovendien wordt door huid-op-huidcontact ook de borstvoeding gestimuleerd.

Het Eindhovense ziekenhuis heeft de zogeheten ‘keizergeboorte’  afgekeken van een Berlijns ziekenhuis, waar ze de methode sinds dit voorjaar toepassen.

Daar doen ze ook onderzoek naar de voor- en nadelen van de keizergeboorte. De onderzoekers willen vooral weten of vrouwen na een keizergeboorte minder pijnstillers nodig hebben en of er verschillen zijn tussen het operatieverloop, de wondheling en het op gang komen van de borstvoeding.

Bron: AD

Lees ook:Breaking babynieuws: in 2013 meekijken met keizersnee
Lees ook:‘Geef jonge moeder jaar vrij’
Lees ook:Slimmer kind door borstvoeding?
Lees ook:‘Hup die tiet erin, het redt kinderlevens’
Lees ook:Zwangere vrouwen moeten worden ingeënt tegen kinkhoest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>