Rubriek: Kanker

Alle berichten die over kanker gaan

Sojavoeding na veilig na diagnose borstkanker

Recente studies wijzen erop dat de consumptie van sojavoeding na de diagnose van borstkanker absoluut veilig is. Professor Dr. Mark Messina (Loma Linda University, US) onderschreef deze bevinding tijdens het 7de Nationale Voedingscongres in Arnhem.

Lees verder...

Impact van een borstreconstructie na borstamputatie wordt onderschat

Interessant nieuws over vrouwen en hun gevoel na een borstreconstructie valt deze week te lezen op de site van het LUMC. De psychologische impact van een borstreconstructie na borstamputatie wordt onderschat. Dat zegt psychologe Jessica Gopie, die op 9 januari promoveerde bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Lees verder...

‘Nieuw medicijn remt borstkanker’

Prachtig nieuws voor vrouwen met uitgezaaide hormoongevoelige borstkanker in ons land, want er komt vanaf deze maand een middel in alle ziekenhuizen beschikbaar dat de ziekte remt in de groei.

Lees verder...

Landelijk onderzoek naar erfelijke borst- en eierstokkanker

Vrouwen bij wie borstkanker of eierstokkanker in de familie voorkomt, staan vaak voor een moeilijke beslissing. Laat je preventief je borsten of eierstokken verwijderen om te voorkomen dat je kanker krijgt? Het liefst wil je weten hoe hoog dat risico voor jou is. Maar het is niet goed bekend waarom sommige vrouwen een hoog en

Lees verder...

Roken is zóóó Windows 95

Roken is echt niet meer van deze tijd. Dat stelt KWF Kankerbestrijding in de nieuwste antirookcampagne die zich dit keer eens niet op de rokers richt, maar op de driekwart van de Nederlanders die niet rookt.

Lees verder...

Concentratie maakt zorg niet altijd beter

Concentratie in de zorg is het nieuwe toverwoord: als ziekenhuizen alleen nog behandelingen doen waar ze goed in zijn (lees: voldoende operaties per jaar) dan komt dat de kwaliteit van zorg voor patiënten ten goede. Maar dat is niet altijd zo, stellen drie onderzoekers van het iBMG (Erasmus Universiteit), IQ healthcare (UMC St Radboud) en

Lees verder...

Snordragende mannen halen ruim 4,5 ton op

Ok, je moet er wat voor over hebben. Maar het resultaat is er naar: bijna 7500 Nederlanders hebben in de maand november hun snor laten staan om daarmee geld op te halen voor de behandeling van prostaatkanker. Zij hebben tot nu toe ruim 460.000 euro opgehaald!

Lees verder...

Ziekenhuis Emmen geeft te hoge doses chemo

Veertien patiënten met de ziekte van Hodgkin hebben in het Scheper Ziekenhuis in Emmen sinds september 2008 een te hoge dosering chemotherapie ontvangen. Dat meldt het ziekenhuis op zijn website. Het ziekenhuis zegt de fout ten zeerste te betreuren en biedt excuses aan. De patiënten zijn door het ziekenhuis persoonlijk geïnformeerd.

Lees verder...

MRI geeft beste beeld van ernst prostaatkanker

Een MRI-onderzoek is de beste methode om van een tumor in de prostaat de exacte plaats, het precieze stadium, de agressiviteit en de omvang te bepalen. Dit blijkt uit twee promotie-onderzoeken die bij het UMC St Radboud in Nijmegen zijn uitgevoerd. Vandaag wordt er in Nijmegen een  symposium gehouden over de waarde van MRI voor

Lees verder...

‘Preventie in Nederland kan veel beter’

Preventie kan een grote bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. Maar preventieprogramma’s, zoals de griepprik, het uitstrijkje, de borstkankerscreening, en leefstijlprogramma’s, blijken in de praktijk veel minder effectief dan zou kunnen. Slechts een deel van de doelgroep wordt ermee bereikt en veel mensen haken af. Dat geldt vooral bij preventieprogramma’s om de leefstijl te veranderen,

Lees verder...