Rubriek: Hart- en vaatziekten

Alle berichten die betrekking hebben op hart- en vaataandoeningen

Ziekenhuizen stoppen met behandeling kanker

Volgend jaar zullen verschillende ziekenhuizen moeten stoppen met de behandeling van bepaalde vormen van kanker omdat ze niet langer aan de kwaliteitseisen voldoen. Die eisen zijn door de medisch specialisten zelf opgesteld en gaan onder andere over het minimale aantal operaties dat een ziekenhuis jaarlijks moet doen, de wachttijden en de samenstelling van het behandelteam.

Lees verder...

Twijfels over veiligheid nieuwe antistollingsmedicijnen

Sinds begin december vergoeden zorgverzekeraars twee nieuwe trombosemiddelen voor patiënten met de hartkwaal boezemfibrilleren. Maar sommige specialisten weigeren de medicijnen, dabigatran en rivaroxaban, voor te schrijven omdat ze gevaarlijke bijwerkingen zouden hebben, zoals spontane bloedingen en longembolie.

Lees verder...

Slechte lichamelijke conditie voorspelt overlijden bij hartfalen

Een slechte lichamelijke conditie vergroot het risico om bij hartfalen te overlijden. Dat blijkt uit onderzoek van Tialda Hoekstra van het Universitair Medische Centrum Groningen (UMCG) onder zo’n 1000 patiënten met hartfalen. Zij promoveert op 10 december op de resultaten van haar onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees verder...

Cardioloog en internist Ruwaard ziekenhuis aangeklaagd

Nabestaanden van een 72-jarige man uit Spijkenisse hebben bij het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam aangifte gedaan tegen een cardioloog en internist van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De twee worden beschuldigd van zware mishandeling, poging doodslag en het in hulpeloze toestand laten van een patiënt in 2009.

Lees verder...