‘Bier is net zo gezond als wijn’


Een glas bier is net zo gezond als wijn. Dat stellen wetenschappers van de Vrije Universiteit Brussel. De lijst met gezondheidsvoordelen is groot. Hou je vast….

Bier – en wijn – verlagen de kans op een beroerte, hartinfarct en hoge bloeddruk. De dranken zorgen ervoor dat je beter op gewicht blijft. En ze zorgen voor sterke botten, een goede bloedsuikerspiegel, een beter weerstand en een lagere kans op eiestrokkanker. En je haar gaat er ook nog eens van stralen. Wat wil je nog meer?

Belangrijk is wel om de consumptie matig te houden. Dat wil zeggen: voor vrouwen 1 glas per dag en voor mannen 2 glazen per dag. Wie meer drinkt, heeft juist weer meer kans op gezondheidsproblemen.

De onderzoekers deden hun onderzoek onder 2000 mannen. Zij bestudeerden hoeveel ze drinken, wat ze eten en hoeveel  ze sporten. En ze onderzochten hun algemene gezondheidstoestand en wogen ook hun opleiding en inkomen mee bij de resultaten.

Overigens houden wijndrinkers er over het algemeen wel een gezondere leefstijl op na.

Bron: De Standaard

Lees ook:Whisky net zo goed voor je hart als wijn
Lees ook:Nederlander weten te weinig over alcohol
Lees ook:Biertje goed tegen hart- en vaatziekten
Lees ook:Drankorexia: liever alcohol dan eten
Lees ook:6 goede redenen voor een dagelijks glas wijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>