Nederlandse vrouwen ‘halen’ nieuwe neus in Iran

Plastische chirurgie is hot in Iran, maar wat ik gisteren las, slaat werkelijk alles.

Nederlandse vrouwen hebben een heel handige methode ontdekt. Ze boeken een reisje naar Iran, verzinnen daar dat ze een taxideur tegen hun neus hebben gekregen. En ja, toen móesten ze wel plastische chirurgie ondergaan om de boel weer toonbaar te maken.

En de rekening? Die ging onder het mom van een ‘spoedeisende medische hulp’ naar de Nederlandse zorgverzekeraar!

Maar die trapt daar natuurlijk niet in. Helemaal niet als in 1jaar tijd maar liefst 15 vrouwen in Iran een taxideur in het gezicht geslagen hebben gekregen!

Dit lachwekkende verhaal werd blootgelegd door zorgverzekeraar Achmea, zo meldde het Algemeen Dagblad gisteren. Achmea gelooft helemaal niets van het taxideurverhaal en heeft maatregelen genomen tegen de betreffende dames.

Volgens Aartman, adjunct-directeur Risk Management bij de divisie Zorg van Achmea, blijft het niet bij platgeslagen neuzen. Jaarlijks sneuvelen er vele gebitten in landen als Turkije, Marokko, Iran en Hongarije, waar kronen en bruggen stukken goedkoper zijn.

Achmea doet al jaren actief aan fraudebestrijding. En met succes: 1 op de tien verdachte buitenlandse nota’s blijkt frauduleus.

Mijn advies: niet doen! Een basisverzekering kan je nooit geweigerd worden, maar een aanvullende ziektekostenverzekering wel en dat kan je flink wat geld kosten. Méér dan een cosmetische neusoperatie!

Lees ook:Oproep om Franse borstimplantaten weg te halen
Lees ook:Kliniek voor vrouwen met cosmetische verslaving
Lees ook:Klachten over CityKliniek stromen binnen
Lees ook:De Dag van de Plastische Chirurgie
Lees ook:Zorgpremie in 2010 gemiddeld 50 euro duurder

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Nederlandse vrouwen ‘halen’ nieuwe neus in Iran

 1. Wolter

  Inderdaad een bijzonder verjhaal van die neuzen, maar waar slaat dat advies op het eidn van het stuk op? De zorgverzekeraar bestrijd succesvol fraude, lijkt me in het balng van ons allemaal, en dan komt er een advies over het wel of niet sluiten van een aanvullende verzekering. Is dat het niveau van de professionele journalist waar blog.nl zich op laat voorstaan?

    /   Reply  / 
 2. Sonja

  Dan heb je mijn advies waarschijnlijk verkeerd begrepen. Ik bedoel dat je je niet zo dom moet zijn om fraude te plegen. In de eerste plaats natuurlijk omdat je daarmee de rest van de samenleving dupeert. Maar ook omdat, als je betrapt wordt, de kans loopt dat je voor de rest van je leven op een zwarte lijst belandt en geen (zorg)verzekering meer kunt afsluiten. Voor de basisverzekering kan een verzekeraar je niet weigeren, voor de aanvullende verzekering wel!

    /   Reply  / 
 3. boos

  wat schandalig !

  Iraniers geloven in het goede te denken, te zeggen en te doen.

  Bovendien,de totaal Iraniers zijn hier in Nederland als Vluchteling ,hoe kunnen naar Iran reizen? mag van ons vragen hoe???????????

  Maar,Dit is ene van het resultaat van verzoennings politiek met onmenselijke en fraud regime in iran.

    /   Reply  / 
  1. Maryam

   Wat je zegt klopt het wel maar wij zijn niet allemaal naar nederland gevlucht.dus kan makkelijk gaan waar je ook wil.doen niet als in nederland alles en iedreen perfect zijn.

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>